- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Aplikacja Media Player w 55XG9505
Witam,
Problem, który chcę opisać jest trochę dziwny ponieważ chodzi o aplikację Media Player, która jest dedykowana w Android TV i nie odtwarza wszystkich plików video z dysku sieciowego NAS (dysk sieciowy WD My Cloud) a jeżeli już odtwarza to niektóre pliki są obrócone o 90 stopni, otóż problem ten nie powtarza się korzystając z aplikacji VLC, NOVA Player (choć tu video wyświetlane jest poklatkowo) oraz po skopiowaniu na USB i podłączeniu do TV.
Media Player to bardzo prosta konstrukcja w użytkowaniu i dobrze by było gdyby działała.
Czy ktoś z szanownych użytkowników ma podobny problem?
Proszę o pomoc rozwiązaniu
Wielka szkoda, że nikt z ekipy Sony nie wypowiedział się w temacie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Czy możesz zerknąć kto jest twórcą aplikacji?
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Niestety Media Player nie obsługuję zbyt wielu kodeków i nie nazwałbym go niezawodnym więc najlepiej posiłkować się jednak zewnętrznymi aplikacjami. Najlepszą i chyba najbardziej popularną ,dostępną w Android TV jest Kodi, które w 100% współpracuje z NAS, a poza tym ma masę innych zastosowań.
Tutaj można zacząć:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
według opisu: Wersja 0.0.A.2.10 com.sony.dtv.smartmediaapp
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Rzeczywiście Kodi będzie dobry wyborem. Niemniej jednak problem Media Player zgłoszę do supportu choć myślę, że nie ma co oczekiwać szybkiej naprawy..
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dziękuję za wsparcie,
Jak dla mnie aplikacje dedykowane powinny być wspierane i być wsparciem dla użytkownika.
W poprzednim modelu Sony xd9305 nie było problemu więc dlaczego jest teraz.
Czyżby czas nie służył poprawie? No cóż
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
@wiwodzi skierowałem Twój problem do supportu - oto odpowiedź:
Problem zgłaszany przez klienta może być kwestią nie w pełni kompatybilnego formatu wideo i niestety aplikacja Video nie obraca automatycznie nagranego filmu jak np. z smartfonu. Przydałoby się więcej informacji na temat formatu pliku, które klient odtwarza i z jakiego źródła pochodzą. Klient oczywiście może przywrócić ustawienia fabryczne telewizora, aby wykluczyć błędy systemowe.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
oczywiście resetowałem ustawienia fabryczne oraz aktualizowałem aplikację zainstalowaną w TV.
Format pliku, który nie jest odtwarzany w Media Player to .mpg oraz .MOV (rozszerzenie używane przez iOS).
Filmy nagrywane iPhonem w pozycji - telefon w pionie, niestety, niektóre są odtwarzane, obrócone o 90 stopni, natomiast nagrywane w pozycji poziomej - są, niektóre, odtwarzane na pełnym ekranie, podkreślę, że starszy Media Player nie miał z tym problemów (mówię o aplikacji Album i Video dedykowanych do Android TV).
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
@wiwodzi skierowałem ponownie sprawę do supportu - oto odpowiedź:
Mimo, że modele z serii XD jak XG posiadają system android to pod tym względem nie można je porównywać, ponieważ do każdej z tych serii są inne aktualizacje systemowe, jak i inne aktualizacje aplikacji. W tej kwestii mogę tylko doradzić klientowi kontakt z naszą pomocą techniczną i zgłoszenie zostanie przekazane do odpowiedniego działu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Z tego co widzę trzeba będzie poczekać na aktualizację Android 10, być może wszystkie bolączki miną
Bardzo dziękuję za zainteresowanie
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »