Podziel się wrażeniami!
Witajcie.
Czy korzystacie z funkcji sterowania dekoderem za pomocą pilota od telewizora? Posiadam telewizję od Vectry i co jakiś czas rozłącza mi parowanie pilota tv z dekoderem a dzisiaj mam problem żeby w ogóle go sparować. Szukając po numerze nie wyszukuje mi mojego modelu adb 4730cdx. Zawsze udawalo mi sie to zrobić automatycznie a tym razem kiedy dochodzę do etapu kiedy mam zmienić kanał dekoder nie reaguję. O co może chodzić. Dodam że przez ok. Tydzień dekoder i tv były odlączone od zasilania.
Czy zgłaszałeś już ten problem do działu wsparcia technicznego? Możesz to zrobić za pomocą formularza https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email?cat=electronics lub telefonicznie pod numerem: +48 223060694.
Dziękuje za odpowiedź. Jeszcze nie zgłaszałem tego do producenta. Na razie przeszukałem dostępne forum pod kątem możliwych rozwiązań problemu, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie.
Próbowałem różnych sposobów włącznie z odłączeniem kabla HDMI od dekodera i niestety bez pozytywnych efektów.