Podziel się wrażeniami!
Dzień dobry,
posiadam telewizor Sony Bravia KDL-50W755C i niestety nie widzi on żadnego dysku zewnętrznego. Próbowałem dwa: 1. WD Elements 2. Nieopisany. Pendrive'y wykrywa bez problemu.
Co powinienem zrobić? Próbowałem już zmieniać na dyskach format plików z NTFS na exFAT i odwrotnie, bawiłem się z pojemnością partcji, by nie zawierała się między 50-900gb.
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witam
Mialem podobny problem..kupilem dwa dyski zewnetrzne (identyczne tej samej marki) jednego widzial a drugiego nie.posiadam tv sony ,bd sony i ps3 zadne z tych urzadzen nie widzialo dysku.drugi dysk czytaja prawidlowo.siedzialem. Caly dzien i noc aby rozwiazac te zagadke.
I co sie okazuje na dysku nie czytanym przez wszystkie urzadzenia byla tablica partycji zmieniona z mbr na gpt.
Zmiana to 5 sekund roboty i wszystko ok.zamien na MBR wszystkie urzadzenia teraz widza dysk.przypomne ze kupilem dwa takie same dyski zew.po 2 TB.trzeba tylko podlaczyc dysk do kompa i wpisac odpowiednie komendy.
Pozdrawiam
Witamy
Pytanie przekazujemy do naszego supportu i postaramy się czym prędzej wrócić z odpowiedzią.
Pozdrawiamy
Zespół Sony
Jakiej wielkości masz te dyski? Niektóre tv nie widzą dysków powyżej 1TB lub 2TB i to właśnie może być problem.
Jeden ma jakieś 250gb, drugi 1TB
Nieraz problemu trzeba szukać w duperelach 🙂 , sprawdź kabel i wtyki USB czy dobrze osadzone w gnieździe. Dyski nieraz trzyma się wpiete 24/7 a pendriva wkładamy czasowo.
Witam
Mam ten sam problem. Dysk WD 640Gb, komp widzi bez problemu dysk.
Po podłączeniu do TV nic nie widać.
Czy jest jakieś rozwiązanie?
Czy podłączaliście pod USB HDD REC bo pod zwykłe USB może być za słaby prąd i dlatego go nie widzi. mimo że słychać chodzi dysk.
To jest problem z Android TV . Sony nie przyznaje się do problemu.
Tak jest w każdym TV
żaden problem Androida
dysk Adata DashDrive Elite NH13 1TB znalazło w tym samym modelu TV - twój problem polega pewnie na tym ze albo podpinasz go nie pod złaczę USB-HDD a jeżeli tam, to na pewno nie tanim kabelkiem USB - musi być gruby aby prąd przesyłać z danymi
Witam
Mialem podobny problem..kupilem dwa dyski zewnetrzne (identyczne tej samej marki) jednego widzial a drugiego nie.posiadam tv sony ,bd sony i ps3 zadne z tych urzadzen nie widzialo dysku.drugi dysk czytaja prawidlowo.siedzialem. Caly dzien i noc aby rozwiazac te zagadke.
I co sie okazuje na dysku nie czytanym przez wszystkie urzadzenia byla tablica partycji zmieniona z mbr na gpt.
Zmiana to 5 sekund roboty i wszystko ok.zamien na MBR wszystkie urzadzenia teraz widza dysk.przypomne ze kupilem dwa takie same dyski zew.po 2 TB.trzeba tylko podlaczyc dysk do kompa i wpisac odpowiednie komendy.
Pozdrawiam