- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Nowa aktualizacja oprogramowania v6.6555
Aktualizacja oprogramowania układowego do wersji v6.6555
Pisać co komu się poprawiło po aktualizacji.
U mnie znacząco polepszył się obraz 4K, w niektórych filmach na Netflixie obraz wygląda jak bym patrzył na to, co dzieje się za szybą, wygląda bardzo realnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wątpię żeby się dało cofnąć oprogramowanie ale zawsze można spróbować tego sposobu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
U mnie również obraz zrobił się ciemniejszy. Przywróciłem wszystkie ustawienia kalibracji obrazu, ale efekt jest zupełnie inny niż w poprzedniej wersji oprogramowania. Ogólnie żałuje, że wgrałem aktualizację. Chętnie wróciłbym do poprzedniej wersji 6.5545. Obraz był zauważalnie ładniejszy (kablówka UPC)
Znacie jakiś pewny sposób na przywrócenie poprzedniej wersji?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
100% pewnego sposobu nie ma. Wszystko może spowodować że tv stanie się tylko czarnym obrazkiem na ścianie.
Osobiście czekam na "ryzykanta",który zrobi to:) Mimo że dla mnie obraz jest very ok.
Znalazłem kiedyś metodę aplikacją "termux" (sklep play) ale czy zadziała.....nie wiem.
link do aktualizacji:
6545
https://wrzucplik.pl/pokaz/2039284---95lv.html
oraz 6520
https://wrzucplik.pl/pokaz/2039290---yims.html
i aplikacji termux:(jest też w sklepie play)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Na moim KD-75XF8596 po zainstalowaniu aktualizacji zacina się obraz na filmach (nie jednym) 4k UHD z dysku. Na poprzednim oprogramowaniu tego nie zauważyłem. Zaznaczam że przewróciłem ustawienia fabryczne i nie ma poprawy. Czy ktoś coś może podpowiedzieć ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
55XF9005 po aktualizacji: szarpanie paska informacyjnego na TVP info, TVN 24. Gorsza jakość obrazu w UHD,HD i SD mimo zrobienia resetu tv 2 razy. Może ktoś ma pomysł jak to naprawić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie wiem jakim trybie oglądasz ale spróbuj ustawić motionflow na standardowy i kliszę na duży
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja mam ruch 4/1 klisza mała i jest idealnie. Inne klisze szarpią pasek.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
W dalszym ciągu WIELKA KUPA!. Kręcę ustawieniami od tygodnia i nie jestem w stanie skalibrować obrazu żeby choć w jakiejś części był pod względem jakości podobny do tego sprzed aktualizacji. Mój stary ( rocznik 2011) LG działa lepiej niż to "cudo" inżynierii ekspertów z SONY. Przed wgraniem aktualizacji obraz był dobry, a nawet bardzo dobry natomiast po aktualizacji jest zły, bardzo zły lub dramatycznie zły (zakłócenia, szumy, zamglony obraz, czasami nawet gradient widać-małe kwadraciki w zaokrąglonych liniach. Mam porównanie - kablówka UPC. Jej "dobrodziejstwem" jest to, że na okrągło emitują te same programy i filmy więc różnice widać ogromne. TV Sony za 4 tys, a jakość porównywalna z tv z marketu z najniższej półki. Nie rozumiem dlaczego nie mogę wrócić do poprzedniej wersji oprogramowania?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Przywróć ustawienia fabryczne. Mi to pomogło.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
To jest dziwne nie... Tak zwani eksperci Sony twierdzą że aktualizacja nie wpływa na jakość obrazu. A na forum co drugi użytkownik ma inny obraz po aktualizacji, jeden ma lepszy a drugi gorszy. jakby oficjalnie udostępnili sposób na cofnięcie aktualizacji, to każdy by sobie robił co by chciał z oprogramowaniem.