anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony KD-49XE8077 brak reakcji na pilota

profile.country.PL.title
Ukasch35
Poszukiwacz

Sony KD-49XE8077 brak reakcji na pilota

Witam,

Wspomniany wyżej TV przestał reagować na sygnały z pilota.

Resetowałem TV i pilota kilka razy wg instrukcji na stronie.

TV reaguje na przyciski na obudowie.

Pilot wysyła sygnał IR (sprawdzone za pomocą aparatu w telefonie), o dziwo działa przycisk wybierania głosowego tj na ekranie pojawia się okienko, za każdym naciśnięciem jest reakcja.

Nie mam więcej pomysłów.

Co jeszcze można zrobić?

Lukasz

5 ODPOW. 5
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Sugerujemy skonsultować się z naszym wsparciem technicznym. Być może podsuną jakieś inne rozwiązanie. Kontakt: 

poprzez formularz na stronie: https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email, telefonicznie dzwoniąc pod numer tel. 22 3060694 lub e-mailowo: customersupport.pl@eu.sony.com.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@Ukasch35 napisz jakie dokładnie resety wykonałeś. Czy do telewizora podłączone są jakiekolwiek inne urządzenia HDMI? Jeśli tak to proszę odłącz je i następnie odłącz telewizor od zasilania na minimum 3 minuty oraz podłącz tylko zasilanie do telewizora. Daj znać czy pomogło.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Ukasch35
Poszukiwacz

Witam

Przepraszam za spóźnioną odpowiedź.

Wykonywałem reset TV oraz reset pilota. Odłączanie urządzeń nie pomaga.

Sterowanie nagle umiera i wraca również nie wiadomo, dlaczego. Raz jest to godzina innym razem kilka.

Wina leży po stronie TV. Jeśli pada sterowanie to również za pomocą telefonu nie można nic zrobić (Xiaomi).

Jeśli pilot działa to telefonem tez można sterować.

Dziwne jest, ze w momencie, gdy TV nie reaguje na pilota generalnie to zawsze działa jeden przycisk tj google (wyszukiwanie głosowe) - czy ten sygnał jest inaczej przesyłany?

Serwis był i nic nie stwierdził.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@Ukasch35 przekzałem dlsze Twoje uwagi do supportu - oto odpowiedź:

Klient napisał, że zrobił "reset TV", zakładam, że jest to przywrócenie telewizora do ustawień fabrycznych. Zgłaszany problem może być związany z zapełnieniem pamięci podręcznej odbiornika i można ją wyczyścić poprzez HOME - Ustawienia - Pamięć i resetowanie - Wewnętrzna pamięć współdzielona - Dane w pamięci podręcznej.

Przycisk wyszukiwania głosowego działa na innej zasadzie niż pozostałe, ponieważ sygnał przekazywany jest do telewizora poprzez bluetooth, nie podczerwień.

Zalecam dodatkowo wykonanie krótkiego nagrania, gdy problem wystąpi ponownie oraz zgłoszenie sprawy do serwisu. Nagranie z pewnością pomoże w zlokalizowaniu przyczyny problemu przez serwis podczas weryfikacji.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Blaza_bar
Poszukiwacz

Mam dokładnie taki sam problem Sony kod 65 x.....

sprawdzilem u kolegi na jego tv, ze mój pilot działa. Także problem leży po stronie mojego telewizora. Przywróciłem tv do ustawień fabrycznych, ale nie mogę przejść interfejsu powitalnego z wyborem języka obsługi telewizora bo pilot nie działa i nie mam jak zatwierdzić języka. Xd .

co teraz ? Jak przejść dalej bez poilota? Jak ewentualnie oczyścić pamięć tv bez działającego pilota?

czy jest jakiś dostęp serwisowy bez pilota żeby tam pogrzebać? Ale z góry uprzedzam, ze nie znam się na tym.