- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Sony KD85-ZG9 brak możliwości odtwarzania 8K z You Tube
Założyłem osobny wątek, bo na poprzednie pytania Ekspert Sony jakoś nie odpowiedział. To może tutaj się odważy.
Czyli pierwszy problem jak w temacie. Następny problem to w aplikacji HBO GO brak opcji Live z trzema kanałami ( w TV LG za 4 tys.nie mam tego problemu, a w Sony za 40 tys. jest problem). Dalej brak aplikacji Rakuten TV. Oczywiście próbowałem poprzez przeglądarkę, ale przeglądarka w sony słabiutka oparta na linuxie i nie wspiera flasha, czyli nici z oglądania.
Interesuje mnie jak i kiedy Sony naprawi te problemy?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
HBO GO na android tv nie było i raczej nie będzie 3 kanałów live.Pretensje raczej należałoby złożyć do HBO bo oni odpowiadają za aplikację,chociaż jest to dziwne bo na telefon czy tablet dostęp do 3 progr.HBO jest.Co do LG to inny system.Posiadam od 2015 roku Sony Android TV,a od zeszłego AG 9 i niestety tych programów nie ma w HBO GO.Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Co do przeglądarki można sobie zainstalować np.Puffin browser lub Firefox dobrze się sprawdzają a do oglądania filmów tylko Kodi.Po zainstalowaniu kilku wtyczek masz praktycznie wszystko włącznie z Ńetflixem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Deimos77 Na YT masz wiele filmików o instalacji aplikacji ze sklepu google i spoza tego sklepu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Spróbuję zacząć od zmiany przeglądarki.
Ciekawe czy Ekspert Sony odezwie się w sprawie odtwarzania 8K z You Tube?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ok, a czy po instalacji Kodi - będę mógł odpalić Rakuten TV?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
mario1003
Można ściągnąć aplikację HBO GO , lub HBO GO Tablet i zainstalować na TV i będzie działać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Na kodi narazie nie obejrzysz Rakuten TV, chociaż filmy które w nim są obejrzysz w dodatku Fanfilm.Przy kupnie mojego Sony AG 9 dostałem też Voucher na Rakuten.Jedyna opcja zainstalować na telefonie i castować na TV,sprawdza się dobrze.Dziwne podejście Rakuten,że dają aplikacje tylko na smartfony i tablety android,a Android tv,nie.Niektóre Marki tv jak LG mają dostęp do tej apk,ale to inny system.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
k.
Na szczęście pokazał mi się Rakuten TV na przystawce Apple TV4K, więc się muszę tu trochę pobawić i poustawiać...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Za wcześnie się cieszyłem, bo na razie Rakuten TV na Apple TV4K jest tylko w wersji hiszpańskiej...
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »