- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
TV Sony KD-55XE8096 brak HDR
Witam
Mam pytanie - raczej żal do Sony i sprzedawcy w sklepie, że zostałem brzydko mówiąc zrobiony w h..... balona !
Telewizor miał mieć w tej cenie potrzebne przetwarzania obrazu 4K i HDR tak aby móc grać na konsoli waszego największego wroga - w najnowsze gry.
Co się okazuje - telewizor nie obsługuje trybu HDR - a tak miało być - konsola ja ok 12 podpunktów odnośnie wyświetlania obrazu - podaje że telewizor obsługuje tylko 4K i nic więcej !
Proszę o wyjaśnienie - i tak mam wrażenie że oddam telewizor - bo nie lubie być robiony za głupka.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie wiem jak to jest na konsoli konkurencji, ale na Playstation to nie konsola wykrywa obsługiwanie trybu HDR, tylko zawsze gra, która HDR obsługuje, a nie każda gra to robi. I przed rozpoczęciem gry jest pytanie czy chcę korzystać z trybu HDR.
Więc moze masz grę, która nie obsługuje trybu HDR.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie wiem jak to jest na konsoli konkurencji, ale na Playstation to nie konsola wykrywa obsługiwanie trybu HDR, tylko zawsze gra, która HDR obsługuje, a nie każda gra to robi. I przed rozpoczęciem gry jest pytanie czy chcę korzystać z trybu HDR.
Więc moze masz grę, która nie obsługuje trybu HDR.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam ponownie,
Tak jak obiecałam, przesyłam informacje, jakie udało mi się uzyskać od Supportu. Wiem,ż esyskusja poszła już nieco do przodu, ale mam nadzieję, że będą pomocne:
wskazany telewizor obsługuje sygnał HDR oraz 4K, jest to zgodne z danymi technicznymi odbiornika:
https://www.sony.pl/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs-android-/kd-55xe8096/specific...
Ponadto pragnę poinformować, że sygnał HDR jest automatycznie rozpoznawany przez telewizor, jeśli źródło wysyła takowy. Ze strony telewizora mogę zalecić jedynie przeprowadzenie aktualizacji systemowej:
https://www.sony.pl/electronics/support/lcd-tvs-android-xe80xx_x80xxe_xe83xx-series/kd-55xe8096/down...
oraz zmianę ustawień HDMI na ulepszony format:
http://helpguide.sony.net/tv/eaep1/v1/pl/04-09_02.html?hl=hdmi
Powyższe kwestie poprawią działanie odbiornika, natomiast jeśli gry w dalszym ciągu nie będą wyświetlane w trybie HDR proszę o sprawdzenie ustawień konsoli oraz specyfikacji samej gry.
Pozdrawiam serdecznie,
Agnieszka_J
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Też miałem ten problem!
Rozwiązanie jest tak proste, że aż mi wstyd było że wcześniej na nie wpadłem. HDR10 i 4K 60Hz działa wyłącznie na portach HDMI 2 i 3 ;). Wszystko XOX świeci na zielono!
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »