Podziel się wrażeniami!
Kupiłem tv XR-55X94J tydzień temu i wszystko byłoby OK ale minusem jest pikselizacja na kanałach kablowych UPC przy korzystaniu z karty CI+. Pojawia się niespodziewanie w różnych sytuacjach. Nawet na kanałach niekodowanych np. TVP1 też jest. Czasami po porannym uruchomieniu (cała noc standby) nic nie można oglądać. Trzeba wyłączyć tv z zasilania. Mam trzy karty w domu, na różnych tv (Samsung full HD, Panasonic 4k) ale w nich pracują OK. Nie pomaga zmiana kart, reset tv do ustawień początkowych, zmiany ustawień.
Spotkał się ktoś z taką sytuacją w tym tv i czy jest na to jakaś recepta?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
jeśli w ramach gwarancji był wymieniony na nowy TV przez serwis producenta to można ponowne uszkodzenie -REKLAMACJĘ zgłosić do sklepu z tzw,, rękojmi" jeśli był naprawiony to nie można zgłosić reklamacji do sklepu !!!
Po co te wykrzykniki i po co piszesz te brednie? Ja miałem naprawiany- wymiana płyty głównej a później 2x zgłoszony z tytułu rękojmi do sklepu i dostałem zwrot kapusty.
Potwierdzam można korzystać z gwarancji a później 2 zgłoszenia z rękojmii i trzeba korzystać jak najczęściej z rekojmii. Jeśli sprzęt ma wady lub ma jakąś powtarzającą usterkę tylko zwrot pieniędzy. Przy wszechogarniającej tandecie nie ma innego wyjścia.
No to ciesz się że się udało, dzisiaj chciałem zgłosić reklamację w sklepie i poinformowali wprost, że jeśli wcześniej był naprawiany w ramach gwarancji (a nie wymieniony na nowy TV) to NIE PRZYJMĄ ZGŁOSZENIA.