Podziel się wrażeniami!
Kupiłem tv XR-55X94J tydzień temu i wszystko byłoby OK ale minusem jest pikselizacja na kanałach kablowych UPC przy korzystaniu z karty CI+. Pojawia się niespodziewanie w różnych sytuacjach. Nawet na kanałach niekodowanych np. TVP1 też jest. Czasami po porannym uruchomieniu (cała noc standby) nic nie można oglądać. Trzeba wyłączyć tv z zasilania. Mam trzy karty w domu, na różnych tv (Samsung full HD, Panasonic 4k) ale w nich pracują OK. Nie pomaga zmiana kart, reset tv do ustawień początkowych, zmiany ustawień.
Spotkał się ktoś z taką sytuacją w tym tv i czy jest na to jakaś recepta?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Mam 75x93j i aktualizacji jak na razie brak ;( - plik raczej jest jeden do tych modeli co w poprzednim pliku z listopada
Jak widać z tytułu tematu problem dotyczył na początku modelu XR-55X94J i karty CI+ od UPC a teraz troszkę to się rozmyło. Dobrze by było jakbyśmy zawierali tutaj posty dotyczące modeli XR-*X9*J i kart CI+. Reszta to inna grupa tv za co za tym idzie inny software.
W moim XR-55X94J automatyczna aktualizacja nie pokazywała nowego sofu. Od supportu dostałem link do wersji PKG6.5660.0668EUA (aktualizacja z 6.4285).
Na razie jest prawie OK.
Na niektórych kanałach chwilowe przywieszki lub brak sygnału.
Niech popracuje dłużej.
Karamba ja mam 55X94J (to są bliźniacze modele) i zaktualizowałem z tego linku https://tv.update.sony.net/OND/2021/eu/main/PS211722/sony_atvotafull_2020_1605660100_eua_auth.zip (po ściągnięciu trzeba rozpakować i wgrać na pendriva) wszystko śmiga bez pikselozy jak na razie i mam nadzieję że tak zostanie 😀
Zapomniałem dodać, że jest to wersja oprogramowania PKG6.5660
Ja po wymianie płyty w swoim xr-55x93j nie miałem pikseli na wersji 6.4285 ale tv był wolny pisałem o tym pare postów wcześniej wgrałem ten soft co Sony wysyła 6.5660 narazie chodzi tv z 6 h cały czas i jest pięknie jest szybszy nie ma przywiech na przełączaniu kanałów itd zobaczymy co będzie dalej.
Po wgraniu nowego softu wszystko działa jak należy? Bo nie wiem czy wgrać nowe oprogramowanie.
U mnie "odpukać" na razie jest OK. Pierwszego dnia były problemy na niektórych kanałach kodowanych (zacięcia wizji i fonii) ale to chyba z winy UPC. Teraz brak makroboków/pikselozy a i karta jest wykrywana po włączeniu. Wreszcie po 5 miesiącach mogę normalnie oglądać tv. Można uznać, że coś się Sony udało poprawić.
jak robicie tę aktualizację? ja po ściągnięciu wypakowuję ten folder na pendrive i podpinam pod TV, jednak pokazuje mi jedynie wyświetl treści itp, jak ponownie uruchamiam TV lub wyłączam i włączam nic się nie dzieje