- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Zużycie prądu przez tv KD-55AG8
Witam
Tak jak w temacie niepokoi mnie zużycie prądu przez tv KD-55AG8 w trakcie czówania, a dokładniej za duże zużycie prądu. W instrukcji jest napisane 0,5 wat. A ja posiadam inteligętne gniazdko z pomiarem które pokazuje zużycie prądu 0 wat. a po pewnym czasie 24 wat i tak na zmianę, czy to normalne. Nie badałem tego dokładnie ale przez dobę się nazbiera. Może ma ktoś radę co z tym zrobić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Temat zużycia prądu był już poruszany na forum.
https://community.sony.pl/t5/android-tv/55xf9005-zuzycie-pradu-dane/m-p/3681126
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
I nikt tak konkretnie się nie wypowiedział ze strony Sony, jak dla mnie temat nierozwiązany
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Sony milczy, to może ja coś powiem od siebie... Przede wszystkim trzeba odłączać przed wyłączeniem tv zewnętrzną, niezarejstrowaną w odbiorniku pamięć. Dysk do nagrywania o ile jest zarejestrowany może zostać. Dwa, to trzeba znaleźć w ustawieniach opcję ładowania EPG przez internet w trybie czuwania i ją wyłączyć. Po takich zabiegach odbiornik po wyłączeniu pilotem zacznie szybciej przechodzić w uśpienie z zużyciem energii w okolicach zera. Od czasu do czasu zużycie się zwiększa do około 25 watt ale tylko na kilka minut i ponownie spada.