anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

BW w Sony a350

caviar.
Początkujący

BW w Sony a350

Gdzie się ustawia w sony alpha 350 czarno-białe zdjęcie?

8 ODPOW. 8
profile.country.PL.title
Rafiki.
Doradca

W menu - "strefa twórcza" trzeba jechać kursorem w dół.

Pozdrawiam :)

caviar.
Początkujący

A gdzie to?XD

Nemo-----
Początkujący

warto w instrukcję spojrzeć :)

witekpl
Początkujący

Niestety Nemo instrukcje są tak rozbudowane że niektórzy (zwłaszcza amatorzy) nie potrafią znaleźć odpowiedzi na nurtujące ich pytanie więc wolą spytać na forum bo to łatwiej do nich trafia (wiem po sobie). To tak jakbyś komuś kazał przeczytać książkę kucharską a następnie zlecił ugotowanie zupy cytrynowej.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

witekpl napisał(a):

Niestety Nemo instrukcje są tak rozbudowane że niektórzy (zwłaszcza amatorzy) nie potrafią znaleźć odpowiedzi

:x

Niestety niektórzy wykazują tak duży poziom ignorancji, że nawet nie próbują zajrzeć do instrukcji. Może krótki poradnik dla Ciebie:
- otwierasz na końcu (tam gdzie jest indeks haseł) książeczkę z napisem INSTRUKCJA i szukasz hasła "strefa twórcza" - potem jak już znajdziesz taki napis to zazwyczaj obok jest numer strony, na której jest to napisane.

Mam do Ciebie pytanie...czy jak kupujesz samochód i np. nie wiesz gdzie jest włącznik nawiewu na nogi (jest to mniej więcej problem tego samego kalibru jak znalezienie "strefy twórczej" w aparacie) to też pytasz na forum??

Przepraszam, otrzymałeś już odpowiedź od Rafikiego na swoje pytanie. Teraz czas na odrobinę dobrej woli z Twojej strony. :smileyrolleyes:

caviar.
Początkujący

czego sie spodziewacie po 13latce? .__________.

profile.country.PL.title
Rafiki.
Doradca

Musisz nacisnąć przycisk "menu" następnie zjedź w dół szukając zakładki "strefa twórcza" a w ramach zakładki strefa twórcza jadąc z w dół znajdziesz ustawienia dla BW.

A tak z innej beczki lepiej zmienić zdjęcie na czarno białe w komputerze.
Możesz wtedy mieć dwa zdjęcia, kolorowe i czarno białe i wybrać te które bardziej Ci się podoba.

ps. 13 latka powinna już umieć czytać :)

caviar.
Początkujący

dzięki, znalazłam. do bloka