Podziel się wrażeniami!
Po półtora roku aparat przestał działać, wysunął się obiektyw i tak został. Nie można włączyć aparatu. Wcześniej może z dwa razy ekran wyświetlił się na biało i po zresetowaniu ( wyciągnięcie baterii ) zaczął wogóle reagować . Sklep ( Fotojoker ) odrzucił reklamację (wogole nie przyjął) towaru wydanego nie zgodnie z umową. Jestem rozczarowany, że po tak nie wielu wykonanych zdjęciach tak dobry aparat się zepsół. Nawet nie zapełniłem jednej karty 4- giga. Na razie Miejski Rzecznik Praw konsumenta się moją sprawą zajął, ale wszystko wskazuje na to, że sprawa skończy się w sądzie. Może ktoś miał podobne problemy i mógłby mi coś podpowiedzieć, będę bardzo wdzięczny.
ja bym dal se spokój.
ripride napisał(a):
ja bym dal se spokój.
bije się w pierś... post nieprzemyślany.
w sumie sam mam aparat z tego sklepu i gdyby odstawili mi taki numer (oni lub ktokolwiek inny) sprawę błyskawicznie zgłosiłbym tam gdzie pol5810 oraz UOKIK. tygodniowy abonament na bezpłatna reklamę na tablicach dyskusyjnych w temacie foto mieli by z free.
pzdr.
Wielkie Dzięki, rzuciliście wiatr w moje żagle, idę na całość , i napewno skończy się w sądzie.
pol5810 napisał(a):
Po półtora roku aparat przestał działać ...”
„...Sklep ( Fotojoker ) odrzucił reklamację (wogole nie przyjął) towaru wydanego nie zgodnie z umową...”
franek napisał(a):
„… Jeśli aparat na gwarancji to mają obowiązek go przyjąć i wysłać na serwis!! ... ”