Podziel się wrażeniami!
Warsztaty fotograficzne Kino WDK
Wojewódzki Dom Kultury w Rzeszowie i Centrum Sony w Rzeszowie zapraszają na roczny cykl otwartych warsztatów nt. fotografii cyfrowej "Poczuj siłę fotografii z lustrzankami Sony Alfa ".
Pierwsze spotkanie zaplanowano na 11 lutego 2010 r. (czwartek) o godz. 17:30 w sali audiowizualnej WDK - wstęp wolny ale ilość miejsc ograniczona - zgłoszenia telefoniczne przyjmowane będą w Centrum Sony Rzeszów pod nr tel.: 17 860 11 66 lub 17 850 44 77
Uczestnicy warsztatów poznają zasady wykonywania dobrych zdjęć, zdobędą wiedzę na temat podstaw kompozycji obrazu fotograficznego oraz sposobów fotografowania najpopularniejszych tematów. Warsztaty mają na celu pogłębienie i utrwalenie wiedzy fotograficznej oraz praktyczne jej zastosowanie. Każdy uczestnik po warsztatach powinien z łatwością w pełni wykorzystywać możliwości jego lustrzanki. Zajęcia te mają również wskazać jak w sposób twórczy można wykorzystać siłę aparatu fotograficznego w kreowaniu świata na zdjęciach.
Warsztaty są kierowane do wszystkich zainteresowanych amatorów fotografii cyfrowej.
Uczestnicy powinni posiadać własny sprzęt fotograficzny (najlepiej lustrzankę Sony Alfa) lub planować zakup lustrzanki cyfrowej.
W programie warsztatów będą poruszane takie tematy jak: światło i jego rola podczas fotografowania, perspektywa i punkt widzenia, kompozycja zdjęć, elementy budujące obraz fotograficzny, praktyczne wykorzystanie perspektywy i głębi ostrości, sposoby fotografowania popularnych tematów fotograficznych, prezentacja akcesoriów Sony Alfa.
Data wprowadzenia: 2010-02-11, trzeba być pomysłowym aby informować w dzień warsztatów o warsztatach z tego właśnie względu nie miałem okazji tam być.
Wyczytałem w gazecie po fakcie, że spotkanie mają odbywać się regularnie.
W najbliższym czasie przedzwonię do CS i dodam więcej informacji. Wszystkich chętnych zapraszam na następne spotkanie
Więcej informacji:
- Warsztaty tylko dla osób, które zakupiły aparat w Rzeszowie w dowolnym salonie Sony.
Kiedy następne spotkania nie mam pojęcia bo "sprzedawca" mnie spławił udzielając informacji (czyt. powyżej).
Otwarte warsztaty = wg mnie dla wszystkich
Tak za bardzo nie rozumiem ich idei, czyżby było za dużo uczestników, że taka selekcja
Jak sami piszą: "Warsztaty są kierowane do wszystkich zainteresowanych amatorów fotografii cyfrowej.
Uczestnicy powinni posiadać własny sprzęt fotograficzny (najlepiej lustrzankę Sony Alfa) lub planować zakup lustrzanki cyfrowej."
Niemniej jednak gdy ktoś łapie się w tych kategoriach polecam.
pozdrawiam marcin.