Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich serdecznie! Niedawno zakupilam A500 gdyz zaczelam interesowac sie fotografia.Moj kierunek to fotografia dziecieca Niestety jestem zielona ze juz gorzej nie moze byc Nie mam pojecia o lampach,objektywach itd....Kamere polecila mi znajoma wiec kupilam Zaczelam cos tworzyc,robic zdjecia ale nie jestem zadowolona Zdjecia wychodzä ciemne a w ogöle bez lampy ktöra jest wbudowana to juz wcale nie idzie ujechac Tzn. ja nie umiem NIe wiem w ogöle od czego zaczäc,jak ustawic kamere by bylo dobrze itd...
no tez tak myslalam ze to powinno byc to samo.Z kitem jak robie zdjecia to tylko ustawiam na 55mm a wiec dam radeTadeusz napisał(a):
Przecież używasz kita z 55mm na końcu? 50mm to w zasadzie to samo a nawet ciut szerzej.
JoannaR napisał(a):
no tez tak myslalam ze to powinno byc to samo.Z kitem jak robie zdjecia to tylko ustawiam na 55mm a wiec dam radeTadeusz napisał(a):
Przecież używasz kita z 55mm na końcu? 50mm to w zasadzie to samo a nawet ciut szerzej.
Pozdrawiam
http://img246.imageshack.us/img246/3445/hihi3599189ur4.gifwratislavian napisał(a):
zdajesz sobie sprawę, że z tym obiektywem, żeby objąć całe dziecko będziesz musiała odejść kilka metrów?
kris napisał(a):
http://img246.imageshack.us/img246/3445/hihi3599189ur4.gif
Gdyby Joasia chciała słuchać rad jak twoje, nie szukała by pomocy. Ba! Nie wydałaby pieniędzy na aparat.
Może tobie od razu wszystko wychodziło, jak należy, ale nie każdy ma wrodzony talent (który chowa po szufladach ).
Jak będziesz ojcem wychowującym swoje dzieci zrozumiesz pewne kwestie. Póki co, twoje rady są skromnie powiedziawszy niepoważne.
Czasami lepiej nic nie pisać, niż pisać bez sensu http://klubkm.pl/forum/images/smilies/sorry.gif
dobrze ci szło...
Po pierwsze bylam u fotografa i to nie jednego m.in. bo chcialam zrobic sesje jak bylam w ciazy.Jesli chcesz dokladnie wiedziec to (przynajmniej tak bylo 2 lata temu,teraz pewnie drozej jest) Taka sesja gdzie fotograf robi mi 10 zdjec z czego moge sobie tylko 4 wybrac kosztuje 100€ WIec nie wiem czy lepiej wydac 100€ na 4 zdjecia czy obiektyw :smileyexclaim:wratislavian napisał(a):
120euro? softboxy i lampy ? przecież można wydać 1/10 ceny tego sprzętu i pójść do profesjonalnego fotografa który to zdjęcie zrobi jak należy..
Jak z moim czasem wyglada to juz pisalam,nie siedze caly dzien na tylku i w nosie nie dlubie :smileyevil: Wiec te glupie komentarze mnie nie zniecheca :smileyhappy:wratislavian napisał(a):
a nie z podejściem, że nie mam czasu ani ochoty czytać instrukcji do kamera.
JoannaR napisał(a):
fotograf robi mi 10 zdjec z czego moge sobie tylko 4 wybrac kosztuje 100€ WIec nie wiem czy lepiej wydac 100€ na 4 zdjecia czy obiektyw
JoannaR napisał(a):
i wiesz co-nawet zaczelam czytac
JoannaR napisał(a):
Po trzecie jestem ciekawa czy Twoje zdjecia odrazu byly takie rewelacyjne
JoannaR napisał(a):
WIec nie wiem czy lepiej wydac 100€ na 4 zdjecia czy obiektyw
wratislavian napisał(a):
zanim kupiłem pierwszy prawdziwy obiektyw minęło prawie 1,5 roku. przeczytałem niemal od deski do deski to forum, miałem przygody z bardzo tanimi i bardzo dobrymi obiektywami manualnymi. i dopiero mniej więcej wiedziałem czego chce.
kris napisał(a):
pierwszy obiektyw, jaki dokupiłem do lustrzanki była właśnie jasna "50tka". Decyzji swojej nie żałowałem
Witam Ja w kazdym badz razie obiektyw juz zamowilam i wiem ze nie bede zalowac :smileymrgreen:Yac napisał(a):
kris napisał(a):
pierwszy obiektyw, jaki dokupiłem do lustrzanki była właśnie jasna "50tka". Decyzji swojej nie żałowałem
Miałem tak samo I po zakupie przez długi czas nie zdejmowałem jej z body. Cena duża nie jest, a zabawy i satysfakcji z tego obiektywu mnóstwo.