Podziel się wrażeniami!
Czy jeśli podłącze komputer przez d-sub to otrzymam rozdzielczość Full HD na tym W4500 ?
Nie, przez d-sub max rozdzielczość, przy sygnale wxga to 1360x768.
Zimny , a taka rozdzielczość to są ograniczenia wejścia d-sub LCD w4500 ? Bo z tego co wiem to z karty graficznej jaką posiadam można uzyskać większe rozdzielczości .
Nie polecam podłaczenie kompa przez d-sub (no chyba, ze nie ma innego wyjścia np dvi na karcie graficznej). Przytoczę krótki artykuł z PC World
Gniazdo D-Sub: Analogowy interfejs D-Sub wymusza dwukrotną konwersję sygnałów wizji. Najpierw karta graficzna przekształca sygnały z postaci cyfrowej na analogową i wysyła je do monitora. Ten zaś konwertuje sygnały analogowe na postać cyfrową. W wyniku tego znacznie spada jakość obrazu. Przede wszystkim może ucierpieć na tym odwzorowywanie kolorów, które sprawiają wrażenie bladych. Ponadto mogą pojawiać się cienie za literami. Mogą też występować irytujące pionowe pasy - widać je szczególnie na jasnym tle. Nic nie poradzisz na gorsze odwzorowanie barw i na niepożądane cienie.
Dodam jeszcze, ze spotyka się problemy z migotaniem, pasami itp najlepsze są jednak interfejsy cyfrowe.
Podłączyłem laptopa do 46w4710 przez d-sub i udało mi się ustawić rozdzielczość 1920x1080 60hz. Obraz bardzo dobry, divixy extra, odpaliłem need for speed hot purshit 2 bo tylko tę grę mam w laptopie (nie kręcą mnie gry) też idealnie, a przy zdjęciach opadła mi kopara.
easydog jak widać teoria nie zawsze ma się do praktyki