- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
EX 500 Internet
Siema,
Możecie sprawdzic czy dobrze kombinuję. Router Pentagram w standardzie n chcę podłączyć do TV kablem sieciowym skrosowanym (czy inny niż skrosowany, nie ogarniam tego za bardzo). Komputer mam w drugim pokoju i teraz żeby dostarczyć internet do routera to wystarczy, że kupię kartę sieciową USB również w standardzie n i ona prześle sygnał do routera. Czy muszę mieć dwa routery?? Czy można tak podłączyć EX500 do internetu??
Pozdrawiam,
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Poczytaj viewtopic.php?f=215&t=8349
też miałem takie pytania i po zrboieniu wszystkiego działa bezproblemowo
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzięki za linka. Jeszcze jedna sprawa, żeby działały funkcje internetowe to router musi być połączony z komputerem?? Czy wystarczy, że router podłącze do gniazdka telefonicznego i póżniej router z TV kablem sieciowym, bez połączenia z komputerem??
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja mam router podłączony do sieci internet i kablem do telewizora a z kompem łaczy sie router przez WIFI, tak że router nie musi być podłaczony do kompa tylko do sieci internetowej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
desmoRR napisał(a):
Dzięki za linka. Jeszcze jedna sprawa, żeby działały funkcje internetowe to router musi być połączony z komputerem?? Czy wystarczy, że router podłącze do gniazdka telefonicznego i póżniej router z TV kablem sieciowym, bez połączenia z komputerem??
Aby działały funkcje Internetowe (np. BRAVIA Internet Video), musisz dostarczyć do telewizora Internet. Jeśli router połączony z Internetem i udostępnia połączenie - to wystarczy. Tylko router musi mieć skonfigurowany Internet. Samo podłączenie pod gniazdko, czasami nie daje tego efektu, jeśli nie ma ustawionych parametrów łącza i dostawcy...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mam jeszcze pytanie odnośnie materiałów udostępnianych w SONY Internet TV. Czy na Eurosporcie i IPLA można oglądać materiały na żywo, np. wyścigi czy Liga Mistrzów? Najbardziej zależy mi na wyścigach motocyklowych SBK. Czy na Eurosporcie są materiały na temat wyścigów motocyklowych? Proszę, żeby ktoś opisał co można zobaczyć na Eurosporcie?
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Obecnie nie ma transmisji "na żywo". Są retransmisje. Może z czasem....