Podziel się wrażeniami!
po podłączeniu pc do telewizora kablem monitor-pc z dławikiem ferrytowym jak w instrukcji ukazuje się na krutko logo systemu a potem komunikat "brak sygnału skoryguj sygnał wyjściowy pc" co to znaczy?czy mam złe sterowniki do monitora?jestem laikiem proszę o pomoc
Hmmm nie wiem jak w tym przypadku, ale jak przy hdmi wychodzą takie kwiatki to trzeba wejść w ustawienia karty graficznej u ustawić sygnał wychodzący. Jaka karta graficzna jest tym komputerze? Jeśli od ATI sprawa powinna być prosta.
Przez jakie wyjście ciągniesz, d-sub czy DVI? Podłączasz dwa monitory (monitor i LCD) na raz, czy tylko pod LCD? Jeśli masz monitor na którym wszystko działa, ustaw obsługiwaną rozdzielczość LCD i zapisz ustawienia. Rozdzielczości znajdziesz w instrukcji, w danych technicznych. Ja bym spróbował na początku z 800x600, ale zobacz w instrukcji. Potem zmień odświeżanie na takie, jakie obsługuje LCD. 60Hz powinno być ok. I podłącz LCD, powinno działać.
Rusia, czy udało Ci się podłączyć prawidłowo, a jeśli tak to co zmieniłaś, może podzielisz się z nami.
Wbrew pozorom czasami są problemy z podłączeniem komputera do tv. Ja sam ostatnio bawiłem się z rozdzielczościami (sygnał puszczony przez hdmi) i miałem trochę problemu z podłączeniem a raczej ustawieniem prawidłowej rozdzielczości.
Zawsze problemy mogą się pojawić. U mnie podłączenie było bezproblemowe. Tylko znam swój komputer jak własną kieszeń, moment zmieniłem ustawienia w grafice i hulało.
Generalnie zasada jest jedna, sygnał puszczany z komputera musi być kompatybilny z LCD. Najlepiej jest na początku puścić małą rozdzielczość, jak wszystko chodzi - dopiero zwiększać. Poza tym każdy chce mieć sygnał HD, a niektóre karty graficzne, procesory itd po prostu nie wyrabiają....