- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Netflix Sony Bravia NX720
Cześć,
Próbuję uruchomić netflixa na TV Sony Bravia NX720 i odkrylem, że nie posiada on takie aplikacji, nie posiada nawet YouTube. Czy ktoś wie jak można doinstalować apkę do Netflixa? Słyszałem, że zdarza się, że dla adresów IP z USA apka po odświeżeniu Internet Contenetu jest dostępna a z poza USA. Czy komuś działa netflix na takim TV?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Wysłałem Twoje pytanie dotyczące Netflix do supportu Sony, jak będzie odpowiedź dam znać.
Jeśli chodzi o Netflix to działa na serii HX85x, jednak seria ta z tego co pamiętam jest troszkę nowsza niż NX720.
Youtube na Twoim TV został wyłączony zgodnie z komunikatem poniżej:
https://www.sony.com/electronics/support/articles/S1Q0511
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzięki za pomoc, zatem czekamy na odpowiedź z supportu SONY.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Oto odpowiedź supportu:
Telewizory z serii NX720 pochodzą z roku 2011, a aplikacje Netflix oraz YouTube dostępne są aktualnie tylko na telewizorach z roku 2012 oraz nowszych. Sytuacja spowodowana jest decyzją właścicieli aplikacji oraz specyfikacjami technicznymi odbiorników. W tym przypadku niestety nie będzie możliwa obsługa aplikacji bezpośrednio na telewizorze, mogę zalecić jedynie uruchomienie aplikacji na innym (kompatybilnym) urządzeniu oraz przesłać sygnał na telewizor za pomocą przewodu HDMI.
Pozdrawiam