anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Regulacja kąta nachylenia KDL-26v4500 K

witoczka
Początkujący

Regulacja kąta nachylenia KDL-26v4500 K

Mam prośbę o pomoc: czy telewizor Sony KDL-26V4500 można regulować w pionie, kiedy stoi na podstawie? i jak to zrobić; w moim egzemplarzu możliwa jest tylko regulacja w poziomie (odchylenie w lewą lub prawą stronę od podstawy), a chciałabym go sobie odchylić lekko do tyłu od góry. Jestem nową użytkowniczką tego sprzętu, w instrukcji obsługi na stronie 10 wyczytałam, że regulacja kąta nachylenia odbiornika jest możliwa, próbowałam - ani drgnął, a nie chcę urwać podstawy. Pozdrawiam Witoczka

3 ODPOW. 3
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Nigdy nie potrzebowałem w ten sposób regulować. Z tego co się orientuję taka możliwość istnieje, gdy LCD jest zamontowany na ścianie za pomocą specjalnego uchwytu mocującego. Przy normalnym ustawieniu LCD na nóżce, chyba nie ma takiej możliwości, bo przy nachyleniu mógłby po prostu przewrócić się. Może nie 26", ale większy na pewno.
Jest regulacja pozioma o ok 20st.

witoczka
Początkujący

Dzięki za odpowiedź, w Biurze Obsługi Klienta Sony, maja to sprawdzić dokładnie i dać mi znać, większość LCD innych producentów np Samsunga, Sharpa ma możliwość regulacji kąta nachylenia (oczywiście, do określonych wartości, tak, by telewizor się nie przewrócił), zmiana kąta nachylenia zmniejsza efekt blaknięcia obrazu przy oglądaniu telewizora z większych kątów.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Nie ma problemu. W moim W4500 nie zauważam takiego efektu więc, nawet nie wiedziałem o takim sposobie. Jak dowiesz się co i jak, to daj znać.
Pozdrawiam.