- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
telewizor z 2017 roku w ustawieniacj włączony tryb wykrywania USB, jednak nie wykrywa dysku zewnętrznego Segate 500gb NTFS/MBR , a na drugim telewizorze UE55HU6900S i komputerze działa bez problemu. co może być przyczyną?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zaakceptowane rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Skontaktowałem się ponownie z supportem Sony - oto ich odpowiedź:
Odpowiadając na zapytanie polecam zapoznanie się z poniższymi linkami, gdzie uzyska Pan bardziej szczegółowe dane dotyczące dysków twardych HDD oraz naszych telewizorów:
http://sony-eur-eu-pl-web--eur.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/136549
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzięki za wiadomość. Czy szukałeś już odpowiedzi w dziale Pomoc? Polecamy również upewnić się czy na naszym forum podobny problem nie był wcześniej poruszany.
Pozdrawiamy
Zespół Sony
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Próbowałem aktualizacji wewnętrznego oprogramowania do wersji v8.533 , i nie przynosło oczekiwanych rezultatów.Dysk jest sprawny i działa po podłączeniu do komputera oraz na innych modelach TV np SamsungUE55HU6900S.Problem tkwi być może w niedopracowanym frmware dla tego modelu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Zajrzyj do wątku poniżej być może rozwiąże to Twój problem:
https://community.sony.pl/t5/telewizory/kdl55w756c-nie-widzi-dysku-zewnetrznego/m-p/2405916#M29868
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam , KD65XE7005 ma system operacyjny linuksa ,dysk którego nie wykrywa TV ma służyć do odtwarzania treści multimedialnych ,tablica partycji jak najbardziej MBR/NTFS tak jak wspomniałem dysk sprawny, działa na innych telewizorach jak i komputerach
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Skontakowałem siew Twojej sprawie z supportem Sony - oto ich odpowiedź:
Proszę o weryfikację, czy inne urządzenia/dyski USB są wykrywane przez telewizor. Jeśli TV nie wykrywa żadnych dysków USB, to proszę o przywrócenie ustawień fabrycznych telewizora oraz ponowną próbę podłączenia urządzeń USB. Jeśli zgłaszana usterka będzie występować nadal, na kilku urządzeniach, to mogę zalecić weryfikację serwisową:
http://services.sony.pl/supportmvc/pl/Repair/BookRepairForm
W przypadku występowania problemu wyłącznie z tym dyskiem zalecam jego sformatowanie, usunięcie wszystkich partycji (z poziomu narządzi Windows w komputerze) oraz utworzenie tylko jednej. Jeśli aktualnie na dysku jest tylko jedna partycja to zalecam utworzenie jej na nowo.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
KD65XE7005 - działa dysk WD Elements 500 GB tablica MBR/NTFS ,Pendrive, natomiast nie działa dysk Maxtor 1TB (pewnie brak obsługi dla dysków pow 1TB}
Postanowiłem przychylić się do porady , dla dysku Segate 500 GB tablica MBR/NTFS -dysk wyzerowany, utworzona na nowo tylko jedna partycja MBR/NTFS. Dysk dalej nie działa na KD65XE7005 , natomiast wyśmienicie działa na Samsung UE55HU6900S ,komputerze stacjonarnym oraz laptopie. Dysk sprawny brak jakichkolwiek błędnych / uszkodzonych sektorów .Moje pytanie , jakimi kryteriami mam się kierować przy zakupie kolejnego dysku twardego aby był wykrywalny przez TV KD65XE7005? i jak spowodować aby support przyjrzał się oprogramowaniu dla tego modelu w tej kwestii.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Rozumiem, że dysk podłączałeś pod dedykowane nagrywaniu łącze USB? Co prawda mam inny model TV (rocznik 2017), ale bez problemu działa mi dysk 2TB.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Oczywiście, podłączam pod dedykowane nagrywaniu łącze USB.Tak jak wspomniałem wcześniej ,działa tylko WD Elements 500GB i pendrive
Dziwi mnie sytuacja że nie są wykrywane dyski które pod drugim TV UE55HU6900S śmigają aż miło.
Wykonane działania naprawcze- przywrócenie TV do stanu fabrycznego-dyski nie działają.(działa tylko WD Elements 500GB)
Dedykowana Aktualizacja oprogramowania do v8.533 -dyski nie działają (działa tylko WD Elements 500GB)
wszystkie dyski z tablicą partycji MBR/NTFS
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Skontaktowałem się ponownie z supportem Sony - oto ich odpowiedź:
Odpowiadając na zapytanie polecam zapoznanie się z poniższymi linkami, gdzie uzyska Pan bardziej szczegółowe dane dotyczące dysków twardych HDD oraz naszych telewizorów:
http://sony-eur-eu-pl-web--eur.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/136549
Pozdrawiam
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »