Podziel się wrażeniami!
Witam mam problem z połączeniem tych dwóch rzeczy. Soundbar podłączony kablem hdmi (chyba z arc) do tv. Tv ładnie wykrył soundbar i można sterować jednym pilotem wszystkim. Po wyłączeniu tv wyłącza się soundbar. Po włączeniu tv soundbar się nie włącza i wyskakuje komunikat „problem z połączeniem z kinem domowym” i przełącza na głośniki tv.... Żeby dział soundbar muszę znowu wyjąc i włożyć w niego hdmi.... o co chodzi? Proszę o pomoc
Czy szukałeś już odpowiedzi w dziale Pomoc? Polecamy również upewnić się czy na naszym forum podobny problem nie był wcześniej poruszany. kontakt:
poprzez formularz na stronie: https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email, telefonicznie dzwoniąc pod numer tel. 22 3060694 lub e-mailowo: customersupport.pl@eu.sony.com.
Witam,
@Pirat360 zgłosiłem Twój problem do supportu - oto ich odpowiedź:
W pierwszej kolejności konieczne jest upewnienie się, że urządzenia podłączone są przewodem HDMI o standardzie 1.3 lub wyższym oraz w obydwu urządzeniach przewód podłączony jest do złącza HDMI ARC.
Jeśli klient potwierdzi poprawność połączenia to zalecam przywrócenie obydwu urządzeń do ustawień fabrycznych, ponieważ w ten sposób możliwe będzie wyeliminowanie kwestii problemu z oprogramowaniem.
W przypadku korzystanie z urządzeń innych marek może dochodzić kwestia niekompatybilności, zwłaszcza w kwestii sterowania jednym pilotem. Jeśli powyższe kroki nie wyeliminują problemu to niestety mogę zaproponować próbę połączenia urządzeń przewodem optycznym, co prawdopodobnie podniesie stabilność połączenia oraz wyeliminuje komunikat o błędzie.
Pozdrawiam
Witam nie wiem jak sprawdzić kabel hdmi ale pisze na nim high speed (był dołączony do ps4 pro). Na tym kablu tak jak pisałem tv ma problem z włączeniem soubdbara. Po wyjęciu wtyczki z soundbara i włożeniu z powrotem tv wykrywa soundbar. Dziś zrobię reset tv. Następnym krokiem będzie test na innym kablu. Aktualnie mam połączone przewodem optycznym lecz to połączenie nie obsługuje wogole jednego pilota. Pozdrawiam
Witam sprzęt połączony odpowiednim kablem hdmi i reset oprogramowania tv. Niestety nic nie pomogło. Wejście optyczne oczywiście działa lecz nie obsługuje sterowania jednym pilotem co jest uciążliwie ze trzeba używać dwoch...