anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Uchwyt o 40W5500

qrczybyk
Początkujący

Uchwyt o 40W5500

Witam,

Przymierzam się do zakupu telewizora 40W5500. Z tego co widzę w specyfikacji otwory montażowe naścienne umieszczone są zgodnie ze standradem 300x300.
Niestety mam problem ze znalezieniem odpowiedniego uchwytu, jako iż TEORETYCZNIE te ogólnodostępne zgodne są z innym standardami.

Czy mógłby się ktoś podzielić modelem innym niż Sony uchwyt, któy będzie pasował do wymienionego modelu? Najlepiej z regulacją kątową.

Uprzejmie dziękuję
Marcin

1 ODPOWIEDŹ 1
Piratus
Początkujący

Witaj ! Posiadam 40W5740 tak samo jak W5500 otwory do zamontowania uchwytu ma w standardzie VESA 30x30. Pasuje więc większość uchwytów. Ja osobiście TV zamontowałem (powiesiłem) na uchwycie podobnym do tego modelu: PLB-WA6
coś mniej więcej takiego :
http://sklep.kg.net.pl/bmz_cache/9/9d1f5a5651eb429cbab0eef00a06f929.image.403x330.jpg
Ma regulacje w pionie: +/-15', w poziomie: +/- 45', i około +/-5' jak by się krzywo uchwyt przymocowało do ściany. W tym co mam w uchwycie wklejona jest poziomica, więc zamontowanie poziome uchwytu łatwiejsze a i tak dwie osoby do mocowania potrzebne bo uchwyt ciężki masywny w jednej ręce ciężko równo utrzymać by wyznaczyć miejsca pod otwory.