- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam
Mam taki oto problem, na obu telewizorach 22EX320 i 42W655 podłączonych po Wi-Fi z laptopem miałem widoczny folder z filmami, ostatnio coś sie zmieniło i nie mam tego folderu a fizycznie jest na laptopie.
Czy jest jakaś możliwość żeby można było ustawić widoczność folderów wybranych przezemnie na TV.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zaakceptowane rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeżeli używasz serwer DLNA wbudowany w Windows 7 to tutaj jest dokładny opis:
http://www.altcontroldelete.pl/artykuly/dlna-odtwarzanie-multimediow-w-sieci-lokalnej/
Jeżeli inny to poczytaj w dokumentacji serwera jak dodawać udostępniane katalogi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeżeli używasz serwer DLNA wbudowany w Windows 7 to tutaj jest dokładny opis:
http://www.altcontroldelete.pl/artykuly/dlna-odtwarzanie-multimediow-w-sieci-lokalnej/
Jeżeli inny to poczytaj w dokumentacji serwera jak dodawać udostępniane katalogi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Widoczne będą tylko te, które udostępnisz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Udostępniam bibliteki video i obrazy a jak wchodzę na TV w Laptop (bo tak jest nazwany) to mam tam do wyboru foldery o nazwach: gatunki video, aktorzy video, seria, klasyfikacja, listy odtwarzania video, nagrany program telewizyjny, czy da sie je usunąć z TV?, wcześniej ich nie było, nie wiem skąd tam się pojawiły. A może jest taka możliwość żeby w TV był widoczny tylko ten jeden folder w którym mam filmy? Jeżeli tak to jak to wykonać?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Acha...
Też mnie to denerwuje ale nie wiem jak się pozbyć. Wydaje mi się, że to kwestia konfiguracji Windows Media Player. Telewizor wyświetla to, co dostaje z serwera DLNA.
W tej sytuacji należałoby zapytać o pomoc support Microsoftu.
Jak znajdziesz rozwiązanie to napisz na forum. Chętnie skorzystam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
A więc tak, próbowałem nic nie udostępniać, zmieniałem ustawienia i nic to nie dawało, foldery i tak widniały w TV jak zaczarowane, w między czasie natrafiłem na przypadłość, że jak przewinąłem film nawet kawałeczek to już nie dało się go obejrzeć bez zaczynania od początku. Problem rozwiązałem w ten sposób, że wywaliłem Windows Media Playera, którego notabene i tak nie używałem, a miałem ze względu na to DLNA, zainstalowałem darmowy Uniwersal Media Serwer.
Prościutki w obsłudze, wybrałem jeden folder z filmami i na TV mam tylko 2 foldery ten mój wybrany i jeszcze jakiś Web, najprawdopodobniej związany z tym serwerem, był jeszcze jeden folder o nazwie Recently Played, ale wystarczyło za ptaszkować go w programie i został ukryty, a co najważniejsze każdy film po przewinięciu odtwarza się dalej bez problemu. Wydaje mi się że serwer ma tu istotne znaczenie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
To może się wypowiem. Sam korzystam z PS3 Media Server, nie mam problemów z napisami, oraz ze zbędnymi folderami - foldery tylko te które dodam. Server działa sprawnie i jest prosty w obsłudze - znacznie lepszy niż Windowsowski.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
To ja jeszcze wspomnę o Serviio, który chrakteryzuje się bardzo prostą konfiguracją w porównaniu do UMS i PS3MS. Obecnie z tego właśnie serwera korzystam.