Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie. Pierwsze pytania:
Posiadam odwarzacz mp3 NWZ - 252 . W instrukcji obsługi jest napisane, że ładowanie akumulatorka musi być w temperaturze od 5 + do 35 + . W związku z tym mam zasadnicze pytanie.. Odtwarzacz służy mi generalnie do słuchania muzyki podczas biegania i jestem ciekaw jaki ma wpływ na elektronikę jak i akumulatorek - temperatura poniżej 5 + ?. Zimą niestety zdarza się temp. ok 0 stopni. i niżej. Czy nie jest poprawne używanie urządzenia w takich warunkach?. z góry dziękuje za odpowiedź..
W temp powyżej 5stopni akumulatorek będzie zachowywał parametry znamionowe, w niższej może nastąpić spadek jego pojemności, czyli będzie grał nieco krócej.
Dzięki. Ale czy sam akumulatorek może się uszkodzić?....nie mowie tutaj o temp -20, ale max -5 . Czy spadek pojemności może już być nieodwracalny ?
Raczej nie.
Nie używałem tego walkmana, ale wielokrotnie robiłem zdjęcia różnymi aparatami przy dużo niższych temperaturach i nic się nie działo. A w ich instrukcjach też jest napisane, że zakres pracy to od zera stopni.
wlasnie wrocilem z treningu i chyba jest ok. sprzet sie spisal. temperatura -1.
na razie mam jeszcze jedno pytanie. moj odtwarzacz posiada 2gb pamieci flash i mi to spokojnie starcza.. ale czy istnieje mozliwosc dokupienia pamieci?
Nie ma możliwości rozbudowy pamięci.
a jak jest z akumulatorkiem?. można 'doładowywać' w dowolnym czasie.. czy lepiej czekać aż się całkiem rozładuje?
W tym Walkmanie jest użyty akumulator litowo-jonowy. Podobne akumulatory są stosowane w wielu urządzeniach. Akumulatorów tych nie powinno się rozładowywać, ponieważ dużo szybciej się zużywają. Najlepiej jest ładować je dosyć często. Czas ładowania dla tego modelu jest dosyć krótki, ładowanie ok 3 minuty to ok 90 min odtwarzania. Baterii tej nie trzeba i nie zaleca się formatować. Działanie na mrozie lub w bardzo wysokich temperaturach może skrócić jego żywotność...
Też planuję kupić Walkmana do biegania. Nie miałem jeszcze okazji dłużej korzystać z NWZ-W252. Jak go oceniasz? Z rzeczy które liczą się dla mnie i ten model je posiada to łatwość obsługi (w czasie biegania jedna z ważniejszych cech), brak okablowania, szybkość ładowania, brak osobnych słuchawek. Dźwięk wydawał się OK. Tylko pytanie, jak zachowuje się w czasie biegania, bo nie miałem okazji tego sprawdzić.
Szczerze mogę polecić i nawet wziąć odpowiedzialność za to .
Podczas biegu zachowuję sie rewelacyjnie. Nie spada, nie przeszkadza , jest leciutki, doskonale trzyma się głowy. Bardzo łatwa i szybka obsługa. Nic się nie zacina ani nie wiesza. Codziennie biegam po 10-15 kilometrów , więc w tym teście sprawuje się doskonale. Bateria trzyma bardzo długo!. 2GB wbudowane w zupełności mi starcza...a nawet jest to dla mnie odrobinę za dużo.
Jakość muzyki?. Czysta...naturalna .. na wysokim poziomie! Basy idealnie dostosowane do potrzeb danej piosenki. Gdyby były mocniejsze mam wrażenie że by mi to przeszkadzało. Nie lubie nachalności a jak chcę bas to włączam innego rozmiaru głośniki z odpowiednią tubę basową a wtedy sąsiedzi mają się dobrze .
Jednym słowem polecam.. dla sportowców - idealne rozwiązanie.
Zawsze biegam z towarzyszem który pulta się z kablami i ze swoim odtwarzaczem . Więcej czasu spędza na konfigurowaniu muzyki niż na samym biegu. Więc kablom i wszelkim mini odtwarzaczom mówię stanowczo nie!. I współczuje użytkownikom
Minęło kilka miesięcy użytkowania odtwarzacza i nadal podtrzymuje powyższe zdania :]
trochę staniał ale cena nadal się utrzymuje....ale co tam. zakup na lata.