- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Android TV - polecana klawiatura bezprzewodowa
Chciałem zapytać się bardziej doświadocznych osób, która klawiatura bezprzewodowa będzie dobra do telewizorów Sony Android TV (ja mam model KDL-50W805C)
Mam na uwadzę 3 modele:
1) Logitech K400 Plus
2) Logiteh K400
3) Microsoft All-in-One Media Keyboard
K400 jest mniejsza od K400 plus
ale w specyfikacji pisze, że K400 plus pracuje z systemem Android.
Czego nie ma w opisie K400.
Czy K400 (bez plusa) będzie współpracować z Android TV od Sony?
W przypadku klawaiatury Microsotfu jest informacja, że z Andoidem jest ograniczona funkcjonalność klawiatury. Czy ktoś wie na czym polega owo ograniczenie?
Zależy mi na tym aby działała klawiatura i touchpad.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Panie bohdanie rozumiem wygodę bez dąga USB ale.... Mniemam że minusem przy dalszym użytkowaniu będzie konieczność wyboru urzadzenia przy jednoczesnym używaniu kompa i Tv,lub nawet kazdorazaowym parowaniu przy zmianie. Proponuję takie rozwiazanie- kupić hub USB np z 3 USB i myszkę z nadajnikiem. Nie traci Pan wejścia USB a myszka wpieta na stałe. Mam ten sam model tv w USB 2.0 kabel do niego hub i wpieta myszka plus hdd i czasem pendrive. Myszkę mam Microsoft One Touch (łamaną) co najlepsze że nie szukam włącznika myszki tylko ją łamie i działa. Drugą opcję co pisze przedmowca, klawiatura z gladzikiem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam. Dziękuję za porady. Jestem bardzo wdzięczny i już wiem "na czym stoję".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nadmienie że sposób na koncentrator USB (hub) zalecam tylko pod wejściem USB 2.0 z boku na samej górze (USB1). Usb3.0 które jest pod nagrywanie hdd jest tylko do tego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zaciekawiony tematem kupiłem logiteha 400 plus pod USB do tv android X85. Działa wyśmienicie. Choć myszką łatwiej mi przewijać 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Ja zakupiłem RAPOO E2700 - działa ok, ale ogólnie ma minus taki, że nie da się na niej nacisnąć prawego przycisku myszy i przewijać - a to jest potrzebne w aplikacji TVN player.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cześć ,a mam klawiature https://www.microsoft.com/hardware/pl-pl/p/all-in-one-media-keyboard
i działa dobrze pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Przymierzam się do zakupu tej klawiatury iBox Ares 2 Smart TV ale nie wiem czy nie ma z nią żadnych problemów i czy działa sprawnie bez żadnych opuźnień. Może ktoś już ma takową i może napisać jak się sprawuje.
Powód edycji: post zawierał link do strony służącej celom komercyjnym, co jest sprzeczne z regulaminem witryny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Najprościej będzie zrobić tak: zakupić klawiaturę przez internet i podłączyć. Jeśli działa, zostawiasz, jeśli nie, zwracasz do sklepu na podstawie regulaminu sklepu i opcji 14 dni na zwrot bez podania przyczyny. Dodam tylko że zgodnie z przysługującym prawem, towar może być otwarty. Nie może być uszkodzony i nosić śladów używania. Towar ma zostać zwrócony w stanie nie gorszym niż został Ci wysłany, a w przypadku nowych produktów bez śladów wskazujących na używanie lub ze śladami w zakresie jaki był niezbędny do sprawdzenia urządzenia. Warto znać swoje prawa.
Ale ogólnie, SONY bez problemu widzi urządzenia czy to BT czy z adapterami USB, bo one nie wymagają jako takiej instalacji. Ja tylko zwrócę uwagę na jedną rzecz: ja klawiaturę trzymam na kolanach, na stole albo... w ręku. I mając SAMSUNG BT230 czasami mam problem aby ją złapać ale mam kawałek krawędzi... TY w ogóle jej nie będziesz miał. więc zastanów się. Ja bym polecał Ci Logitecha K380 albo 480, chociaż to plastik, ale bardzo fajny w użytkowaniu. Jesli do tego masz tablet np. to już w ogóle super bo paruje się z 3 urządzeniami. Ja bym chętnie go kupił, gdyby nie to że mój SAMSUNG jest o wiele sztywniejszy i moim zdaniem lepiej wykonany. Ale nie można mieć wszystkiego i samsungów już nie robią, więc z gwarancją nie kupisz. Celuj w cokolwiek co dobrze działa i dobrze się trzyma.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
A z czym, tzn. z jakim TV tak dobrze Ci działa Twój keyboard? Co z polskimi literami bo mnie jakoś mój TV Bravia 65XD8505 za chiny ludowe nie chce ich pokazać, choć próbowałem tego i owego, nadmieniam że domyślnie j. polski nie jest dostępny dla zew. klawiatury fizycznej. Owszem, działać wspomniana klawiatura działa w przeglądarce, i można swobodnie pisać a nawet przewijać ale nie robi tego płynnie. Strzałki kierunkowe też nie pracują na tekście (kursor stoi). Wyczytałem że jest do ściągnięcia plik: PolishHardwareKeyboard dla polskich znaków diaktrycznych ale znowu zauważyłem że download a potem instalacja tego na androida mego smarta to niestety wyższa szkoła profesjonalizacji użytkowej - na chwilę obecną, wg mnie niemożliwa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Sprytne i małe. Nie wszystkie funkcje rozgryzlem(polecenia głosowe,uczenie IrDA) ale działa na KD55x8509c bez problemu.