- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Błędy po aktualizacji do Android 9.0
Następną kastracją jakiej doświadczyłem po aktualizacji do Android 9.0 mojego KD-55XE8505 jest brak materiałów w 4k w aplikacji Player (TVN). Nie było z tym problemów w poprzedniej wersji 8.0. Czy ktoś to potwierdzi na Waszych modelach?- u mnie ewidentnie aplikacja błędnie rozpoznaje TV jakby był FHD. Widać to w danych diagnostycznych aplikacji. Reset do fabryki, czyszczenie pamięci oraz instalacja poprzednich wersji Playera nie pomogła ... po kastracji Tidala z możliwości odtwarzania materiałów w Dolby Atmos zaczynam się biczować, że dokonałem tej aktualizacji ...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Z player 4K to chyba nie problem sony mam też Xiaomi mi tv 4s na który również jest brak 4K playera wygląda bardziej na problem samego androida 9 od Google
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeżeli tak to poprawka powinna być tym bardziej. tak zapewniała mnie osoba w pomocy technicznej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jest rozwiązanie powyższego problemu. Należy wymusić materiały 4k w aplikacji poprzez wejście w menu "Ustawienia', następnie jeszcze raz wybrać zakładkę "Ustawienia" i zjechać w dół, pojawi się opcja " wymuś materiały 4K" - podaje rozwiązanie za suportem Playera - DZIAŁA.
Niestety nie załatwia to problemu błędnego rozpoznawania rozdzielczości TV przez aplikację Player po aktualizacji TV do Android 9.0..