Podziel się wrażeniami!
Dzień dobry,
zauważyłem błąd programowy po aktualizacji z września 24 (soft nr 112.626.100.1)
Mianowicie - kiedy włączę telewizor przez wyjęcie wtyczki z gniazdka lub opcję "uruchom ponownie", po uruchomieniu wszystko jest jak trzeba (załóżmy, że domyślnie włącza się aplikacja TV) w ustawieniach obrazu opcje ostrość i tworzenie realizmu działają - jest reakcja na ich zmianę i obraz jest tym samym ostry.
Następnie przełączam na dowolną inną aplikację (np Amazon Prime, Max, czy choćby wejdę do pulpitu Androida) i od tego momentu: 1) wspomniane funkcje (ostrość, tworzenie realizmu) nie działają, suwaki oczywiście można przesuwać ale nie zmienia się nic w obrazie. 2) obraz jest taki sam, jakbyśmy oba parametry ustawili na "0" = nieostry.
Proszę o obserwację, czy u Was też taki problem występuje, a jeśli tak - o informację tutaj oraz koniecznie o zgłaszanie do Sony.
Ja to zrobiłem i ponieważ nie było wielu zgłoszeń dostałem informację, że mogę oddać tv na gwarancję.. gdzie problem jest ewidentnie w software i wystąpił ze wskazaną aktualizacją. Ogólnie prosiłem o zgłoszenie dalej do właściwego działu ale jako jednostkowy przypadek zostałem zbyty..
Info dodatkowe - zrobiłem reset do ustawień fabrycznych aby wyeliminować szerokopojęte "grzebanie" w ustawieniach i nic to nie dało.
Info dodatkowe 2 - problem z pamięcią ustawień występował też w sofcie na USA i tam była aktualizacja to naprawiająca (nie mam pewności czy była to identyczna usterka - ogólnie jedynie została opisana w changelogu)
Dziękuję.