- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Mam ten sam telewizor od 2 tygodni i generalnie lista problemow jest bardzo dluga..
1) DLNA przez wbudowana aplikacje video - dziala w 10% przypadkow - zazwyczaj kreci i mieli po czym wyswietla komunikat brak urzadzen. Inne aplikacje (np. Archos Video Player) radza sobie doskonale - tyle ze trace mozliwosc ogladania 3D (opcja 3D wyswietla mi sie tylko przy uzyciu wbudowanego odtwarzacza)
2) Resety TV podczas ogladania 4K - niezaleznie czy YouTube czy przez inny player
3) Zacinanie filmow (nawet fullHD) podczas ogladania z wbudowanego playera
4) Wlaczenie 3D to jakas droga przez meke - trzeba kilka razy zmienic mu tryb 3D (z side by side na inny i z powrotem) zeby film poprawnie sie "zlozyl" i dal sygnal do okularow
5) HDMI nie zawsze "lapie" sygnal. Czasami pokazuje tylko czarny ekran i pomaga tylko reset TV
6) Lagi lagi lagi - co prawda ostatni firmware z 29 czerwca mocno poprawil wydajnosc ale i tak wrazenie jest marne
7) Googlecast dziala z niektorych urzadzen a z niektorych nie - np. raz dziala z tabletu a nie dziala z telefonu, za 30 min dziala z telefonu i laptopa a nie dziala z tabletu.
😎 Youtube notorycznie pokazuje blad sieci przerywajac playliste (wcisniecie ok wznawia odtwarzanie) - internet mam podpiety 250mb i w czasie kiedy TV twierdzi ze go nie ma oczywiscie jest
9) Czesto zakladka "Recomendations" zawiesza sie i pokazuje tylko krecace sie kolko. Pomaga tylko reset TV
10) Pilot OneTouch zepsul sie 2 dnia i zostal zabrany przez serwis
11) TV nie widzi dyskow USB - a wlasciwie czasami widzi a czasami nie.. Bardzo czesto pojawia sie tez komunikat "niewlasciwy format" w odniesieniu do filmow ktore np. wczesniej TV otwieral bez problemow
12) Jezeli TV byl wylaczony przez dluzszy czas po wlaczeniu "gubi czas" - pokazuje godz 1:00 - po chwili (30sek - 1 min) odswieza godzine ale wtedy automatycznie wychodzi do ekranu glownego - irytujace zwlasza kiedy juz sie cos oglada - a tu nagle bah - ekran startowy..
Poprzedni TV mialem W9 - i w porownaniu z nim nowe dziecko Sony to jakis potwor.. Mnostwo bugow, mniejszych wiekszych - mam tylko nadzieje ze to choroba wieku dzieciecego i wraz z nowymi firware'ami bedzie sie coraz bardzie nadawal do uzytku. Serwis byl, obejrzal i zapisal sobie co nie dziala ale nic poradzic nie mogl - otrzymalem informacje ze zostanie to przekazane producentowi
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witamy,
Kolejna aktualizacja będzie dostępna 17 sierpnia - więc niestety, jeszcze chwila.
Pozdrawiamy Sony Polska
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Telewizor nie wyswietla filmów 3D z kolnsoli PS3. Wyswietla sie napis ze ktores z tych urzadzen sie do tego nie nadaje i film jest blokowany.
Czy ktos moze mi pomóc?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Szanowni Państwo
Przy sprzecie kosztujacym powyżej 7000 zł, mającym braki, nie współpracującym z waszymi produktami, zalecam trochę pokory i odwiedzenie strony https://pl.wikipedia.org/wiki/Savoir-vivre
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Toć PS3 nie jest wspierane przez Android TV, widocznie SONY uznało, że PS3 jest na tyle historycznym produktem, że nie warto go wspierać (vide 3D i obsługa Dualshocka 3 w telewizorze).
Naprawdę, konsola, która notabene nadal jest sprzedawana w sklepach, nie jest kompatybilna z telewizorem TEJ SAMEJ FIRMY ??
Kpina, farsa, absurd. Tyle się ciśnie na usta.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Moj TV w poniedzialek wrocil z serwisu. Wymienili plyte glowna. Ponizej wnioski w odniesieniu to pierwotnej listy
1) DLNA - bez zmian - nadal wbudowana aplikacja zachowuje sie losowo. Zostawiona za ekranie w kolko sama raz widzi sprzet, potem wyswietla ze nie moze nic znalezc potem ze sprzet jest wylaczony, potem ze sprobuj pozniej. Losowo. Mam podlaczony WD MyCloud i kompuer stacjonarny.
2) Resetow na razie nie zauwazylem - poprawa
3) Filmy nadal sie zacinaja na wbudowanym odtwarzaczu - bez zmian
4) Wlaczanie 3D - jest troche lepiej - "zlozenie" obrazu nastepuje po drugim przelaczeniu trybu 3D zamiast po kilku.Okulary pracuja poprawnie
5) HDMI - na razie nie zaobserwowalem poprzednich problemow - jest lepiej
6) Lagi. Jest troche lepiej jezeli chodzi o ogolne wrazenie - ale z plynnoscia ma to nadal niewiele wspolnego. Dodatkowo TV przestal czasmi reagowac na przycisk power - wciskasz: nic, wciskasz drugi trzeci raz i po ok 10 sek TV wykonuje te wszystkei operacje czyli wylacza sie wlacza kilka razy hehe. Dosc upierdliwe.
7) Googlecast - jeszcze nie sprawdzalem
😎 Youtube - na razie nie zaobserwowalem poprzednich bledow - jest lepiej
9) Recomendations nadal sie wieszaja - aczkolwiek zdecydowanie rzadziej - jest lepiej
10) Pilot dziala ok - jest lepiej
11) Na razie nie sprawdzalem
12) Wyglada na to ze jest lepiej - problem zniknal
Generalnie mysle ze wymiana plyty nic nie wniosla - wiecej poprawil pewnie nowy firmware nowe problemy to wspomniane zwiechy podczas wciskania power oraz "gubienie" featured apps (ipla, tvp player) - TV czasami ich nie pokazuje- jak juz je wczyta to odswieza caly pulpit.
Nie moge sie niestety pozbyc wrazenia ze jestem Beta-testerem tego sprzetu a nie klientem ktory kupil produkt znanej firmy z wysokiej polki. O ile sama jakosc obrazu jest faktycznie powalajaca to interfejs jest po prostu niedopracowany, pelen bledow i niedzialajacych funkcji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dlatego nie zgodziłbym się na wymianę płyty, jakby nie było masz już telewizor po naprawie.
Większość poprawek wniósł nowy firmware, aczkolwiek jest daleki od doskonałości.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Odnośnie filmów 3D, też zaliczyłem porażkę. Kupiłem telewizor, rozpakowałem i biegusiem podłączyłem PS4, żeby nacieszyć się filmem Transformers: Wiek zagłady w 3D. Odpalam, obraz się podwoił, znaczy że działa. Teraz tylko okularki potrzebne. Zaglądam do pudełka i... nie ma. A na ulotkach Sony jest jak wół informacja, że są okulary w zestawie:
To samo z ulotkami w sklepie Saturn:
Czuję się oszukany i to podwójnie. Najpierw przez firmę Sony, potem przez sklep Saturn. Nawet bateryjek do pilotów nie było, mimo że jest informacja, że są w zestawie.
Bawiłem się wczoraj jeszcze raz serwerem DLNA i wykryłem pewną zależność, choć nie mam jeszcze 100% pewności czy ten mechanizm jest powtarzalny. Jeśli TV jest podłączony jednocześnie przez LAN i WiFi, prowadzi jakąś wewnętrzną walkę tych interfejsów i chyba nie do końca sam wie, z którego ma korzystać. Zwykle wygrywa LAN a połączenie WiFi jest rozłączane. Wtedy DLNA faktycznie działa losowo lub raczej nie działa. Jeśli zmuszę go, żeby przełączył się na WiFi, DLNA zaczyna działać prawidłowo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
No wiec wlasnie z tym DLNA przez WiFi tez mam takie podejrzenie ze dziala lepiej - do wczoraj nie mialem dostatecznie dlugiego kabla ethernet i mialem TV po WiFi i faktycznie wrazenie mialemze bylo zdecydowanie lepiej - choc za duzo nie testowalem.
Mam router w standardzie n 802.11n i niestety jego przepustowosc na 4K przez DLNA nie pozwala dlatego w osobnym poscie spytalem sie czy ktos wie czy te TV maja juz standard AC.. Jezeli ma to kupie router i przetestuje - byc moze AC bedzie mialo moc ktora uzdrowi ten TV
Olularow tez nie dostalem ale nie widzialem info ze sa w zestawie (kupowalem w Sony Center) - ale mam 4 pary od poprzedniego W9
Musi byc jakis blad bo TDG-500P to sa okulary pasywne ktore nie beda dzialac z X85C - tam potrzebujesz aktywnych okularow TDG-BT500A lub TDG-BT400A (to sa te same okulary tyle ze 500 to oznaczenie sprzedawanych oddzielnie a 400 oznaczenie tych dodawanych do kompletu z TV)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Do strumieniowania 4K wg wielu źródeł wystarczy 20 Mb/s. Taką przepustowość zapewnia z małym zapasem stary standard 802.11g (54 Mb/s). A router 802.11n to świat i ludzie, możesz stumieniować na tym filmy 4K na kilku telewizorach w mieszkaniu jednocześnie. Nie potrzebujesz szybszego routera.
Btw, właśnie uświadomiłem sobie, że większość moich problemów wynikała z rozjeżdżania się strefy czasowej. Od chwili zakupu nie miałem telewizji kablowej, a jedynie dostęp do internetu z komórki (TV łączył się po WiFi). Jeżeli ustawi się automatyczne pobieranie czasu z sieci, to zegar zawsze rozjeżdża się o godzinę (źle ustala strefę czasową) i wtedy nie działa TVN Player, YouTube, Google Play itd. Jeżeli ustawi się zegar ręcznie, to wszystko działa przez chwilę, do momentu aż szlag trafi ustawienia zegara (chyba po wyłączeniu TV) i znowu nic nie działa. Dopiero po podpięciu sygnału telewizyjnego z UPC z dekodera Horizon i przełączeniu ustawienia na synchronizację czasu z transmisji, zdaje się, że wszystko działa prawidłowo.Być może z podobnego powodu wielu osobom nie działa aktualizacja firmware-u przez Internet.
Wnioskuję, że na chwilę obecną do rozwiązania są 2 najistotniejsze problemy: gubienie/synchronizacja czasu i strefy czasowej oraz priorytet interfejsu LAN nad WiFi. Jeśli Sony poradzi sobie z tymi tematami, to prawdopodobnie 90% frustracji odejdzie w zapomnienie. I w końcu będzie można rozkoszować się pięknym obrazem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mnie też sperzedawcy mówiłi o 2 parach okularów. W pudełku nie było.