- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam
Mam zamiar kupić telewizor KD-55XD8005 i mam w związku z tym pytanie
- jaka jest tam matryca IPS czy VA (szukałem ale nie mogłem znaleść)
- i co sądzicie o tym modelu czy warto go kupić czy jakiś inny możecie mi polecić do 5000zł
Pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zaakceptowane rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jestem posiadaczem modelu sony kd55xd8005 sprzęt pięknie wykonany android działa swietnie .HDR4K super bajer .Zaskoczył mnie pilot ciekawie wykonany z praktycznym wybieraniem głosowym.Pisze w porównaniu do poprzedniego modelu kd55x8005c. W poprzednim modelu była matryca va w nowym ips ale jest ok może jest nieco słabsza czerń w nowy tv ale inne bajery rekompensują to z naddatkiem tv zdecydowanie polecam.Zmienam jakiekolwiek złe moje opine na temat tv sony bo to naprawdę swietny sprzęt
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Przemysl zakup jestem posiadaczem modelu xd55-x5005c fatalne matryce wypalone pixele gwarancja tragedia lepiej wybrac lg
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jestem posiadaczem modelu sony kd55xd8005 sprzęt pięknie wykonany android działa swietnie .HDR4K super bajer .Zaskoczył mnie pilot ciekawie wykonany z praktycznym wybieraniem głosowym.Pisze w porównaniu do poprzedniego modelu kd55x8005c. W poprzednim modelu była matryca va w nowym ips ale jest ok może jest nieco słabsza czerń w nowy tv ale inne bajery rekompensują to z naddatkiem tv zdecydowanie polecam.Zmienam jakiekolwiek złe moje opine na temat tv sony bo to naprawdę swietny sprzęt
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witaj, polecam Ci TV Sony 55XD8599, bardzo ładne kolory, szczegółowy obraz, płynny, świetna jakość 4k. I do tego mieści się w Twoim budżecie 4999zł
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czy w proponowanym przez ciebie modelu jest matryca va czy ips bo czerń w modelu kd55xd8005 w nocy wygląda troche blado bo ma on matryce ips z edge led ale biel i kolory naprawde dobre są.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
W tym modelu jest matryca IPS. Ale nie martw się tragedii nie ma,jest opcja podbicia/uwydatnienia czerni. Przedtem miałem również TV Sony na matrycy VA i jakoś zbytniej różnicy nie widzę. Za to są świetne kąty widzenia oraz jakość obrazu. co najważniejsze masz matrycę natywną 100Hz nie jak w innych modelach 60Hz. HDR działa wspaniale, daje niesamowiy efekt. Szczerze z czystym sumieniem Ci go mogę polecić, jest w bardzo fajnej cenie 4990 zł
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
W modelu kd55xd8005 który posiadam jest matryca60hz ale płynnosc obrazu jest przyzwoita swietne wykonanie obudowy .No i ten tv mozna już kupic za3999 pln .ja jestem w sumie zadowolony z tego tv.Android to to super sprawa. Polecam model który opisujesz z pewnośćią jest jeszcze lepszy .Telewizory sony na tle konkurencji wypadają przyzwoićie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeżeli sony z 2016, to te, które się pokazały na rynku po połowie roku czyli seria xd70 xd80, xd83. Mają od razu android 6.0, a już jest aktualizacja do 6.1. Ja mam 49xd8305 i jestem zadowolony, od xd80 różni się matrycą, dalej jest to IPS, ale 100Hz.
Jest tyle problemów z aktualizacjami ze względu na SoC, który Sony zmieniło w połowie 2016r, dając inne procesory i układ graficzny i tylko dla nich są i będą bezproblemowe aktualizacje.Szkoda, bo ludzie kupując lepsze i droższe TV z 2016r, mogą czyć się trochę oszukani.
The newer “BRAVIA ATV2” (2016) platform, which all models after July 2016 are based on, features the MT5891 (MT5596) SoC with 4 equal 64-bit Cortex A53 cores.
Więcej możesz poczytać na
https://docs.google.com/document/d/1EPzlq_ipIPMCDoMqMgDl0IuKmTsMoZHeKKwE_zxbFUk/pub