- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam,
Mam pytanie do innych użytkowników tego modelu: czy w rogach też macie słabsze podświetlenie. Widać dobrze na jasnym i na fioletowym tle.
Czy to jest kwestia technologii i tak ma być?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zaakceptowane rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
W rogach ekranu to standard, takie lekkie przyciemnienie poza tym tego nie widać, na pokazach telewizora tez tak było.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam. Też tak mam. I do tego jeszcze na dole i na górze ekranu występuje nierównomierne podświetlenie, tak jakby diody podświetlające zostały rozmieszczone za rzadko, widać to szczególnie w grach wyścigowych podczas zakrętów, gdzie dół obrazu jest ciemny, a góra jasna (niebo, chmury), wtedy ekran wydaje się brudny. I jeszcze występuje kilka innych usterek, które opisują forumowicze, co bardzo negatywnie wpływa na odbiór treści. Zastanawiam się nad oddaniem telewizora na gwarancję.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Az sie boje pomyslec jak dzialaja tansze modele. Mialem dotychczas Bravie 40" i działała bez zarzutu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
A najlepsze jest to, że Sony wypuściło aktualizację, która miała zlikwidować niektóre z usterek, lecz przeglądając forum widzę, że większości osób to nic nie pomogło.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Na restarty (też mam) to jest szansa, że cos pewnie zrobia - ale z podswietleniem to nie wiem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dobrze wiedziec. Dziękuję za informację.
Tak zapytałem bo moja poprzednia Bravia jest sprzed 11 lat i wszystko totalnie sie zmieniło teraz.