- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam Wszystkich, proszę o podpowiedź czy istnieje możliwość aby pilot z KD-65XH9077 sterował dekoderem UPC Horizon? Próbowałem robić konfigurację sterowania ale nie przełącza kanałów już w momencie konfiguracji. Czy należy użyć jakiś odpowiednich ustawień?
Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedzi.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zaakceptowane rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Sprawa rozwiązana! Jeśli jednak chodzi o pomoc ze strony Sony to pozostawia to wiele złych odczuć. Najczęściej pomoc to tylko jakiś link do ogólnodostępnych informacji z której każdy już pewnie korzystał. Jeżeli ktoś już pisze na forum to myślę, że korzystał z ogólnodostępnych informacji.
Najgorsze to to, że firma Sony niby jeden z gigantów w dziedzinie elektroniki ale podejście do klientów najgorsze z możliwych. Nawet w lowcostowych firmach produkujących zegarki jak H*ami pomoc jest zdecydowanie lepsza.
Ale do sedna. Należy wyciągnąć kabel HDMI z gniazda w które wpięty jest dekoder. W ustawieniach należy zresetować/usunąć bieżące ustawienia konfiguracji dekodera. Następnie rozpocząć konfigurację od nowa bez podłączonego kabla HDMI. W momencie wyboru producenta wybieram opcje UPC a później Horizon. W następnym oknie gdzie pokazuje się podgląd obrazu z dekodera naciskam kilka razy CH+ i działa.
Można wyłączać dekoder z prądu, ustawienia są zapamiętane. Nie próbowałem soft resetu telewizora, czy będzie pamiętał konfigurację.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
tu znajdziesz instrukcję, jak skonfigurować sterowanie dekoderem pilotem do TV: https://helpguide.sony.net/tv/haep2/v1/pl/04-08-03.html
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Posługiwałem się tym przewodnikiem i niestety nie działa. Dekoder jest rozpoznawany (pokazuje się obraz z dekodera), ale niestety nie reaguje na naciśnięcie przycisku CH+/-. Nie ma innych dodatkowych opcji. Tylko przycisk "Następny".
Myślałem, że jest jakieś dodatkowe rozwiązanie tego problemu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ale działa to w drugą stronę. Pilot Horizona włącza i wyłącza TV, oraz reguluje głośność.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
No tak, to rozumiem, ale jednak wolałbym w drugą stronę. No nic. Widocznie nie ma takiej opcji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
W moim KD-65XH9005 też tak mam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
@djarek1 skierowałem sprawę do supportu - oto odpowiedź:
Proszę spróbować przywrócić ustawienia fabryczne nie podłączając urządzeń zewnętrznych podczas konfiguracji. Dopiero po skończonej konfiguracji telewizora skonfigurować urządzenia zewnętrzne.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Przywróciłem tv do ustawień fabrycznych, skonfigurowałem bz podłączonych urządzeń, Niestety nie pomgło:-(
Szkoda, bo kupując tv obiecałem żonie, że będzie o jeden pilot mniej 🙂 a tu...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
To nie wina TV tylko dekodera Horizon który jets badziewny. 😞
Próbowałem go konfigurować na różnych TV różnych firm.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Trzeba dobrać ich mediamoduł (moduł CI+) jako multiroom. Koszt chyba 10-15 zł.Przed końcem umowy wypowiedzenie , rezygnacja z ich dekodera i pozostawienie modułu. Będziemy mieli Jeden pilot, własną listę kanałów i jeden pożeracz prądu mniej.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »