- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
KE-55XH9005 - znikajace programy
Czesc.
Problem: z listy programow znikaja pozycje.
Dotyczy tunera SATELITARNEGO.
Nowy TV - odpalasz wybierajac TUNER SAT. Masz do dyspozycji 9999 pozycji. Nastepnie wyszukujesz kanaly TV i radio. Ustalasz kolejnosc (robisz liste programow). Pozniej export na PENDRIVE.
Po kilku dniach okazuje sie, ze z listy wywalilo kilka pozycji - np z zakresu od 1 do 100 znika 6, 16, 27, 49.
Robisz import z PENDRIVA - nic nie daje. Nadal przelaczajac kanal po kanale telewizor nie posiada pozycji 6, 16, 27, 49.
Jesli przywrocisz stacje telewizyjne ktore byly na w/w pozycjach to zapisza sie obok (np. jesli oryginalnie na pozycji 6 byl program TELEWIZJA BAJKI to mozes go przywrocic, ale nie da sie tego zrobic na pozycji 6 bo jej nie ma!!!).
Jedyne co mozna zrobic to ZRESETOWAC ustawienia anteny, wyszukac kanaly i je ustawic od nowa (lub zaimportowac y PENDRIVE).
Ktos moze mi powiedziec o co temu wynalazkowi chodzi i dlaczego usuwa pozycje z listy programow?
Tlumacze i objasniam:
problem wyglada tak, jak by w EXCEL byly ustawioen wiersze, i nagle z listy wiersz komputer sam sobie usunal niektore z nich bez mozliwosci przywrocenia (nawet pustego wiersza). Poprostu wiersz (czy poyzcja w liscie programow TV) znika i numer nie jest dostepny (jest przeskok 1,2,3,4,5, 7,8,9 - brakuje 6 - fizycznie nie ma takiej pozycji).
Irytujacy problem!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czy problem pojawia się po ułożeniu listy programów za pomocą Sony Channel Editor? (Łatwe dodawanie, porządkowanie i usuwanie kanałów: Sony Channel Editor | Sony PL)
Jeżeli problem się powtarza, możesz go zgłosić do działu wsparcia technicznego przez formularz https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email?cat=electronics lub telefonicznie pod numerem: +48 223060694.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czesc
Ja nie wiem co to za forum, kto tu odpowiada - w sumie myslalem ze to nowoczesny kanal do kontaktu z klientem...
Opisalem chyba dosc jasno problem.
Telewizor ma w TUNERZE ma (dajmy na to przykladowa wartosc) 1000 pozycji o numerach od 1 do 1000. Do kazdej pozycji mozna przypisac stacje, np:
poz. 1 to TV TRWAM
poz 2 to TV SONY
poz 3 to TV OGORKI
poz 4to TV POMIDORY
poz 5 to TVWPPISPOWP
poz 6 to TV OFF
poz 7 to TV NIE WIEM
poz 8 to TV NIE DO WIARY
poz 9 to TV PROP
poz 10 to TV INNE
itd...
Czasem z listy znika cala pozycja - np poz 2 razem z przypisanym TV SONY - czyli przelaczasz plusikiem po kanalach i masz 1 potem skacze do 3, nastpenie 4, 5, 6 itd... - jak widac zgubila sie poz 2 - nie ma, skasowala sie, wymazala.... TV SONY mozna odyzskac wyszukujac od nowa kanaly, ale FIZYCZNIE NA LISCIE BRAK POYZCJI 2 dlatego SONY mozna przypisac tylko i wylacznie do innej pozycji (TAK JAK KIEDYS W ELEKTRONIE bylo 7 guzikow odpowiadajacych za program i nagle jeden guzik sie zepsul... np guzik nr 2. stacje TV odzyskasz ale nie zaprogramujesz aby byla pod 2 ka...).
Problem mozna rozwiazac RESETUJAC TV i ustawiajac go od nowa.
Ta aplikacja co tam jest podana nizej, tak swietna jest... ale widzi POZYCJE w TUNERZE te ktore sa, jesli TV ja usunal z listy wierszy to ten program tego wiersza nie widzi i nie odnowi listy wierszy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie wiem czy zauważyłeś ale nie jest to forum typowo poradnikowe a raczej wymiana doświadczeń między użytkownikami, nikt nad tym nie panuje ale w niektórych przypadkach można się dowiedzieć i skorzystać z porady.
Wracając do twojego problemu nie wiem czy Ci to pomoże ale ja miałem podobne sytuacje, oczywiście nie z tunerem satelitarnym. Jeżeli telewizor wyszukał kanały, następnie w programie Sony Editor poukładałem sobie po swojemu i wgrałem je z pendriva to miałem takie klocki. Natomiast jak przywróciłem telewizor do ustawień fabrycznych i nie wyszukując kanałów wgrałem je z pendriva to mam spokój ze znikającymi lub dublującymi się kanałami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jak mozna im tam cos napisac jak formularz nie dziala... Oj Sony Sony... slabo to wyglada... co raz gorzej... sprzet nie dzaiala... formularz tez - moze specjalnie co by nie pisac o nie dzialajacych urzadzeniach?
Szkoda... bo sam soundbar gra przyzwoicie (w polaczeniu z niskotonowym) - ale to ciagle wylaczanie sie listwy jest mega irytujace...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mi ostatnio odpisali
Napisałem że w pilocie przycisk zle działa nie odskakuje ,czy mogę wymienić pilota ewentualnie gdzie i jak zgłosić na serwis...? otrzymałem odpowiedź oczywiście kopiuj wklej że mam sprawdzić baterie.,ręce opadają