- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Nowy Sony KD-55XE8096 zawiesza się obraz
Kupiłem ww. telewizor przez Internet, otrzymałem go, rozpakowałem, odpaliłem, skonfigurowałem, włączyłem meczyk poprzez MediaBoxa nc+ i cieszyłem się nim może 15 sekund... Obraz się zawiesił. Dźwięk był, ale obraz stał w miejscu. Klikałem pilotem cokolwiek, słychać było dźwięk odpalania jakichś opcji, ale obraz stał.
Wyłączyłem telewizor, włączyłem i działał. Działał minutę i znowu zawieszenie obrazu.
Wyłączyłem z prądu na minutę-dwie. Zrobił się chyba jakiś reset, odpalilem i zostawiłem w menu. I to samo:Później odpalałem go kilka razy, przywracałem do ustawień fabrycznych i działo się to samo.
Mniej więcej tak to wygląda:
https://www.youtube.com/watch?v=7JMqYToNJmQ
Czy ktoś się z tym spotkał? Szukałem, ale nic nie znalazłem. Trochę to frustrujące... Nowy telewizor, który trochę kosztował i na stracie takie problemy (które też robi sklep, który mi sprzedał). Zgłoszona już sprawa przez sklep do serwisu Sony. Pytam w zasadzie dla własnego spokoju... Czy jest szansa, że ten sprzęt będzie hulał. Nie chciałbym na starcie się tak zrażać do tej marki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
No cóż pozostaje tylko serwis albo oddać TV do sklepu.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
W oczekiwaniu na kontakt ze strony serwisu postanowiłem raz jeszcze włączyć telewizor.
Przedstawiam efekty:
Postanowiłem wejść w menu serwisowe, by sprawdzić, czy czasem nie dostałem jakiś używany model. No na moje nie był zbyt eksploatowany, 1 godzina pracy tv i matrycy oraz 12 włączeń telewizora. Pojawił sie nawet błąd. Co o tym myślicie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Telewzior tylko serwis ten błąd to na mój gust jest bo telewizor nie posiada funkcji backlight dlatego error w tym miejscu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ale w sekcji backlight nie ma żadnego błędu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Trochę poczytałem po necie i wychodzi na to,że to jest błąd oprogramowania,wpisz sobie w przeglądarce frctc 12c i sobie poczytaj.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czytałem w Internecie na temat tego. Jak dla mnie to za mało (raptem jeden podobny przypadek), żeby stwierdzić, że to na pewno wina oprogramowania.
Pytanie, co z tym oprogramowaniem. Żadnego update'u na horyzoncie nie widać... Może wystarczy przeinstalować soft?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Niestety pozostaje tylko serwis,my nic nie wskuramy.pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wrzucam objaśnienie informacji w menu serwisowym dot. błędów dla potomnych:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie wiem czy kolego Digimonix zauważyłeś,ale pierwszy raz błąd wyskoczył 4.10.2017,a ty go kupiłeś niedawno,czyli ktoś mógł wiedzieć,że takie cuda się dzieją i pozbył się go.
- « Poprzedni
- Następny »