- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
[pomocy] sony 65xg8596 przycina obraz w netflix youtube cda
Witam, piszę do Was z problemem, który niedawno wystąpił w moim telewizorze. A mianowicie przy oglądaniu netflix, youtube, cda (i innych aplikacjach) raz na minutę, dwie przycina obraz na około 1 sekundę (dźwięk odtwarza się prawidłowo) po czym dalej odtwarza się normalnie. Nic nie pomaga zresetowanie poprzez długie trzymanie przycisku zasilania. Problem ustępuje na kilka dni po przywróceniu ustawień fabrycznych i ponownym skonfigurowaniu telewizora - ale nie o to nie jest rozwiązanie, żeby co chwilę tak robić, prawda?
Mam nadzieję, że już ktoś rozwiązał ten problem i podzieli się rozwiązaniem bo jestem tym faktem mocno zniesmaczony. Telewizor ma pół roku i do teraz nie było z nim żadnych problemów (poza przejściowymi problemami związanymi z HbbTV).
pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
dodam, że do telewizora podpięty bardzo szybki internet światłowodowy. przy odtwarzaniu z komputera czy z komórki nie ma żadnych problemów
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ten sam problem występuje na moim 55AG9. Mam nadzieję, że SONY już pracuje nad usunięciem tej usterki...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
też mam taką nadzieję... myślę, że to dotyczy wszystkich użytkowników a na forum zgłaszają nieliczni..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Problem który opisujecie wygląda podobnie w wątku:
https://community.sony.pl/t5/android-tv/kd-55xg9505-freez/m-p/3714845#M12997
Czy próbowaliście rozwiązania @rozgdka ?
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
to problem oprogramowania Sony. póki Sony coś z tym nie zrobi to nic nie pomoże. ostatnio się trochę poprawiło, poczekamy na następną aktualizacje, może będzie lepiej