anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony 55xg8096

profile.country.PL.title
Horacy87
Nowicjusz

Sony 55xg8096

• Witam, może mi ktoś powiedzieć jak (i czy w ogóle w tym modelu jest taka możliwość) zmiany wejścia hdmi na ulepszony format? Może coś ze mną nie tak, ale nie mogę znaleźć tej opcji. Niby jest to prosta sprawa patrząc po stornach internetowych ale nie potrafię tego zrobić. Dodam że nie mogę zmienić w opcjach obrazu na Ps5 aby hdr był włączony ponieważ wyskakuje komunikat że tv nie obsługuje i dostępne jest tylko w full HD. Proszę o łopatologiczną pomoc dziękuję 😊
3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
Ekspert_Sony
Community Team

Czy posiadasz najnowszą wersję oprogramowania? Jeżeli nie to zaktualizuj telewizor. Warto również zweryfikować czy kabel HDMI jest w odpowiednim standardzie. Jeśli chodzi o formaty HDR to Twój telewizor obsługuje HDR10 i HLG, nie obsługuje jednak Dolby Vision. Więcej informacji i instrukcji znajdziesz w poniższych artykułach:

Jakie formaty HDR (High Dynamic Range — duży zakres dynamiki) są obsługiwane przez telewizory Sony z...

W jaki sposób można wyświetlać treści 4K i HDR (przez HDMI) na ekranie telewizora 4K Sony Android TV...

profile.country.PL.title
Horacy87
Nowicjusz

Dziękuję za odpowiedź ale dalej nie wiem czy taka opcja jest moim tv czy niema oraz jak ją znaleźć.

Link który odnosi mnie do instrukcji jak włączyć ulepszony format już widziałem wielokrotnie, jednak u mnie po wciśnięciu HOME, a później USTAWIENIA nie ma żadnej opcji eternal inputs (wejścia zewnętrzne) dlatego pomyślałem aby zapytać tutaj bo może ja ślepy jestem albo szukam niepotrzebnie czegoś czego nie ma.

Wg informacji w telewizorze jest najnowsze oprogramowanie.

Kabel hdmi posiadam 2.0 18gb/s.

profile.country.PL.title
maria1003
Użytkownik

Witam,.mam co prawda inny model i u mnie zmiana formatu na ulepszony jest w ustawieniach pod Oglądanie telewizji, klikając tam są Zewnętrzne wejścia i tam klikając Format sygnału HDMI możesz zmienić na ulepszony.Pozdrawiam