- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Sony 75ZH8
Cześć
Chciałem trochę napisać o oszałamiającej jakości telewizorów premium sony. Kupiłem telewizor który zepsuł się w sierpniu po 22 miesiącach i przepracowanych 1600 godzinach, czyli jak na telewizor można powiedzieć spokojnie, że był używany sporadycznie. Pojechał na serwis na gwarancji w Poznaniu i po 2,5 miesiącach popsuł się ponownie, ten sam problem, biały ekran z dwoma wielkimi czarnymi pasami przez środek ekranu. Mój sharp 13 letni nigdy się nie popsuł i do tej pory działa. Ta jakość sony to chyba tylko w kartonowych opakowaniach jest. Z tego co widzę, nie tylko ja mam problemy, ale telewizory te poprostu nagminnie się psują. Telewizor za prawie 20 tys zł! W głowie się nie mieści badziewność tych produktów i to jeszcze określanym przez sony mianem premium ich portfolio.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
A co serwis ustalił?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wymienili T-con, co pewnie kompletnie było niepotrzebne. Ten ich serwis tutaj w Poznaniu to jakaś wydmuszka. Mam teraz odpowiedzi z dwóch innych serwisów, że najprawdopodobniej przegrzewają się drivery matrycy i naprawa jest nieopłacalna. W serwisie musieli to wiedzieć, zrobili byle co byleby działał do końca gwarancji i teraz człowieku się martw. Telewizor po odpoczynku 5 godzin ponownie działa, ale zdaję sobie sprawę, że kolejnym razem może się wyłączyć na amen.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeśli jest ta sama usterka to TV został nieskutecznie naprawiony, chyba serwis daje jakąś od siebie gwarancje?
W mojej ocenie można dalej się domagać naprawy gdyż usterka została nieskutecznie usunięta. Gdyby zepsuł się następnego dnia i było już po gwarancji to też byłaby odmowa naprawy?
Naprawa nieprawidłowo wykonana i trzeba o to walczyć, wada został zgłoszona przed końcem gwarancji.