Podziel się wrażeniami!
Problem z zawieszaniem tv powrócił w związku z transmisjami meczy na euro. Wiem, że rozwiązaniem na to jest zmiana ścieżki audio. Czasami po włączeniu meczu zapomnę tego zrobić i po kilku minutach zwiecha . Brak wizji, pozostaje tylko fonia oraz brak reakcji na pilota. Jedynym rozwiązaniem jest wyjęcie wtyczki z gniazdka. Mam pytanie do Tych osób co mają zainstalowanego androida 10. Czy na tym androidzie też tv się zawiesza?
Ja bym sprawdził aktualizacje ewentualnie przywrócił do ustawień fabrycznych i konfigurował od początku.
Nie bardzo rozumiem czemu miał by się zawieszać tylko na meczach, bo rozumiem że na filmach jest OK.
Problem znany od dłuższego czasu. TV nie radzi sobie z wielokanałową ścieżką dźwiękową, która jest dodawana do transmisji z meczu.
Chyba pod koniec grudnia sony wypuściło nową aktualizację opartą na androidzie 10. Jednak szybko ją wycofał. Mój tv nie zaktualizował się bo mam wyłączone automatyczne aktualizacje.
https://community.sony.pl/t5/android-tv/nowe-oprogramowanie-dla-modeli-g-h-ver-6-6053/td-p/3928899
Plik aktualizacyjny jest do pobrania tylko nie wiem czy warto instalować nową wersję. Jeżeli ten problem nie został naprawiony to chyba nie. Na androidzie 9 tv działa mi całkiem dobrze poza tym jednym problemem.