- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Sony KD-65X8505C problem z Cyfrą+ (NC+) (moduł CAM)
Mam problem z modułem CAM/CI+ Cyfry+.
1. Ciągle wyskakuje prośba o podanie kodu do blokady rodzicielskiej.
Nie można jej wyłączyć, przez co przełączanie kanałów trwa wieczność.
2. Po około 4-6 godzinach oglądania telewizor się zawiesza, nie można wejśc w żadną opcję menu, pomaga tylko i wyłącznie, wyciągnięcie wtyczki z kontaktu (tak jak by już pamięci RAM, brakowało).
Dodam, że używany moduł jest z oryginalną kartą Cyfry+ oraz pełnym pakietem NC+.
Czy ktoś ma podobne problemy, jak sobie z nimi poradzić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ad. 1. Skontaktuj się w tej sprawie z Supportem Sony.
Ad. 2. Wgraj najnowszą aktualizację i zobacz czy TV nadal się zawiesza.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
A czy w ustawieniach modułu CAM nie możesz wyłączyć kontroli rodzicielskiej?
Ja w swoim W809C mam włożony moduł Technisat TechniCrypt CX i po wejściu w jego ustawienia mogę zmienić w zakładce 'Kontrola rodzicielska' ustawienia klasyfikacji wiekowej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Odkopuję temat.
Przetestowałem już większość dostępnych modułów CAM na polskim rynku.
Wyżej wymienione problemy nadal występują w telewizorze.
Ostatnio testowany moduł to AlphaCrypt Light, oczywiście nadal telewzior zawiesza się po wyjścię z stanu StandBy dłuższym niż 4h. Nie reaguje na żadne przyciski w pilocie, nie można przelączyć kanału ostatnio wybranego przed wyłączeniem.
Po burzliwych rozmowach z supportem Sony (kazano mi ciągle restartować telewizor co jest, dla mnie żadnym rozwiążaniem) telewizor trafił do Poznańskiego serwisu SONTRONIC, gdzie telewizor przetestowano na karcie nc+ (wersja na kartę, nie abonamentowa z modułem nc+) i stwierdzono, że działa poprawnie. Oczywiście u mnie nie działa.
Mam nawet nagrany film, że przełączanie kanałów tak samo zawiesza się na kanałach FTA bez modułu w telewizorze, jak i z modułem na kanałach kodowanych.
Mam już dość tego telewizor bo jest to bardzo frustrujące jak człowkie chce włączyć sobie po pracy wieczorem TV i obejrzeć coś w nim, a musi wcześniej 3 minuty go restartować.
Czy mogę w jakiś sposób oddać ten TV do Sony i wymusić zwrot pieniędzy?
To jest porażka aby TV za 10k tak działał. 10-cio letni telewizor LG który mam także w domu działa 100x lepiej niż ten.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
W instrukcji telewizorów z 2016 jest napisane, że jeżeli w module CAM CI+ jest aktywna blokada rodzicielska, to modul ten może pracować wolniej i z problemami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mam Alphacrypt Pro.
Wyłącz blokadę rodzicielską w ustawieniach CI.
Szybciej przełącza (ale i tak aplikacja TV muli - wina Sony) jak włączysz dekodownie z karty tylko.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Co to znaczy, że muli? Znacie jakiś film to obrazujący? Czy we wszystkich modułach tv się zawiesza? Czy to wina tej blokady rodzicielskiej?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Podejrzewam, że wszystkie wersje tak mają. U mnie "delikatnie" szybciej przełączają się kanały FTA, ale i tak rośnie mi ciśnienie. Oddałbym ten telewizor, ale lubię Plexa, Netflixa na 65" w świetnych kolorach. Dzieci kochają wybieranie głosowe też.Pomimo, że mam pełny pakiet NC+ to wolę nie oglądać bajdurzenia w TV, bo ciśnienie rośnie mi podwójnie: od tego bajdurzenia i wolnej aplikacji TV na Sony. Moja żona niestety ma nawyki do TV, ale jak to będzie powodem rozwodu, to wykaże winę Sony w sądzie między innymi.
Myślę, że nie jestem jedynym właścicielem Sony TV w konflikcie żona-mąż przez ten telewizor. Mam rację?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dodam, to nie jest wina blokady rodzicielskiej tylko koszmarnie wolnej aplikacji TV
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Brzmi groźnie skoro rozwód rozważasz 🙂 Natomiast co to dokładnie znaczy wolno? Kanały zmieniają się 10sekund, 5, a może 2? Masz porównanie do dekoderów np. w nc+?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »