- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Sony XF9005 ustawienia obrazu, Problemy z Netflix w Dolby Visiom
Witam, od niedawna jestem użytkownikiem modelu XF9005 chciałem zapytać czy da się coś zrobić z napisami w Dolby Vision na Netflixie, albo jest jakiś sposób, aby wyłączyć DV na Netflixie ? Mam kłopot z wyświetlaniem napisów - migają, co prawda zmiana koloru na półprzezroczyste trochę pomogła, ale dalej miga, a poza tym nie zawsze obraz DV mi odpowiada.
Ewentualnie czy polecacie jakieś zmiany w parametrach obrazu w DV, czy da się tam coś poprawić ?
Chciałem również zapytać o ziarnisty obraz, czy jest to normalne ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Przy filmach jakby efekt sepia a w menu tv czasami kolory ikonek aplikacji są wyblakłe. Co ciekawe jak włączę apps menu i ikony są wyblakłe to gdy włączę jednocześnie action menu kolory robią się żywe, normalne takie jak powinny być, gdy wyjdę z action menu kafelki aplikacji znów robią się wyblakłe. PS. Dziękuje za zainteresowanie problemem. Nie wie czy nie zgłoszę reklamacji tv. i
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ciekaw jestem jakie masz ustawienia obrazu. Podejrzewam, że tu może być problem. Ten tv ma multum konfiguracji i jedna może wpływać na inne. Powiem tylko, że u siebie w ustawieniach ruchu na trybie własny, ustawienie czystości z 0 na 1 zmienia obraz kompletnie, szczególnie jak ktoś lubi oglądać filmy czy telewizję w ciemności...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ustawienia zerwałem i próbowałem różnych konfiguracji. Włączałem i wyłączałem różne opcje w tym HDR. Problem pojawił się po prostu, któregoś dnia podczas oglądania. Myślisz, ze mam reklamować tv???
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Skoro sam nie jesteś w stanie nic z tym zrobić a przedtem było dobrze, to chyba nie pozostaje nic innego jak kontakt z serwisem...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie zmieniałem ustawień obrazu w tv. Zreszta czemu mam grzebać w ustawieniach, żeby obraz był „normalny”. W każdym razie dziękuje za pomoc. Może jutro pobawię się jeszcze ustawieniami. Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Prosze zrobić sobie twardy reset. Mi to pomogło. Wyłączyć tv na 5min, włączyć i go zresetować trzymając guzik power przez parę sekund. Jak to kwestia softu to może pomoże.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
wszystko wróciło do normy. Pozdrawiam.
--
Pozdrawiam serdecznie/Kind regards
Jarosław Jadwiżyc
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Też mam ten sam problem. Od kilku dni obraz DV na Netflix jakiś zielonkawy, kolory wyblakłe, podczas odtwarzania barwy się zmieniają, raz zielony odcień, raz wyblakłe a inny raz wszystko normalnie. Ewidentnie coś z softem albo sama aplikacja się porobiło
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Hej, u mnie też nagle pojawił się problem różnych odcieni obrazu podczas oglądania treści z Netflix w DV. Oczywiście nic nie zmieniałem w ustawieniach a tv był kalibrowany u chłopaków z kalibruj.tv. Ciekawe że nie wszystkie materiały tak mają. Np F1 Gra o życie jest ok, natomiast filmy bardziej kinowe siadają.😤
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Niestety u mnie też się wczoraj pojawił (wczoraj zauważyłem) opisywany powyżej problem - serial Bratnie Święta na Netflix - co kilka sekund zmiana odcieni obrazu - normalny - zielonkawy - chyba bardziej niebieski - normalny - zielony....
Pojawiło się to pierwszy raz gdzieś w połowie odcinka, wcześniej nie było takich problemów.
Dziś sprawdziłem inne produkcje:
To samo w Wiedźminie niestety.
Sprawdzałem też Niebo o północy i tu wydaje się być OK....
Co dziwne aktualizację robiłem ponad miesiąc temu i wcześniej nie zauważyłem tego problemu.
Może to Netflix coś miesza z DV...