- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
TV Sony XR-65X94J mówi w nocy i nad ranem.
Mam problem z TV Sony XR-65X94J, sam z siebie mówi w nocy i nad ranem gdy jest wyłączony.
Zaobserwowałem że są to jakiś dwa różne polecenia ale ciężko mi określić jakie gdyż zawsze gadający telewizor wybudza mnie w nocy i mówi po angielsku więc nie zdążę "zarejestrować" co mówi. W każdym poleceniu powtarza się końcówka że "mam spróbować za kilka sekund" albo że on sam "spróbuje za kilka sekund" czy ktoś coś wie na ten temat ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Próbowałeś najprostszych rozwiązań? Możesz odłączyć pilot w ustawieniach i sparować go ponownie. Sprawdź czy masz najnowszą wersję oprogramowania i ewentualnie zresetuj TV do ustawień fabrycznych.
Jeżeli nic to nie da to albo wizyta w serwisie albo możesz manualnie wyłączyć wyszukiwanie głosowe, ale to raczej żadne rozwiązanie, chyba że go nie używasz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Po ponownym sparowaniu pilota, telewizor gada już zdecydowanie rzadziej, jednak nadal mu się zdarza.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mam to samo w Sony KD-55XG85. TV gada od jakiś 5 mies. Najpierw myślałem ze mi się sni, później mówię kuzwa ktoś mi podsłuch założył co jest, odłączyłem chińska kamerkę bo myślałem zevto ona. Dziś znowu gadał o 5 rano. Czy ktoś wie co to jest???
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
U mnie gada jakoś średnio co trzy albo 4 tyg.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
[.....] każdy jak ma jakiś problem to pierwsze co robi to reset. [....]
NB. Tekst postu został edytowany, ponieważ jego zawartośc i dobór słów mógł urazić innych członków Społeczności.