- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam
Proszę oficjalnie, aby Sony Polska ustosunkowała się do informacji z zagranicy a mianowicie seria XH90 według źródeł z zagranicy (jak również support Sony w USA potwierdza) nie otrzymają aktualizacji do VRR!!
Użytkownik polskiego forum HDTV również potwierdził (poprzez support Sony), iż nie będzie aktualizacji firmware do VRR w oprogramowaniu dla XH90.
Jak dla mnie SZOK!!
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Sony UK na swoim twitterze twardo obstawia przy swoim, że aktualizacja dla XH90 jednak będzie itd. Mam nadzieję, że to prawda, ale co będzie to się okaże...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ta sprawa oprócz notorycznych resetów bez powodu telewizorów serii XH90 to idealny materiał na pozew grupowy przeciwko Sony Poland. Zachęcam do organizowania się w tej sprawie!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ciekawe też kiedy w końcu naprawią problem z brakiem dźwięku na PS5 na ulepszonym hdmi. Od 4 grudnia wisi informacja, że naprawią.
https://www.sony.pl/electronics/support/articles/00254047
De facto powoduje to, że tv wciąż nie obsługuje HDMI 2.1 i 4K/120.
No i kiedy zadziała Bravia Sync z PS5.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zgadzam się z tobą wywaliłem tyle kasy na ten jeba..y tv xh9096
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jest dzisiejszy update na stronie SONY. VRR i ALLM powinny zostac jednak dodane w przyszlym firmware. Chyba ze za dwa dni znowu zmienia zdanie.
Article ID : 00247938 / Last Modified : 01/12/2021
https://www.sony.com/electronics/support/articles/00246472
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Kolejne pół roku za nami a Sony nawet nie wspomni o dodaniu VRR
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie zapominajmy o tym, że 4K/120 nadal nie zostało naprawione. Telewizor ucina połowę rozdzielczości pionowej, gdy tylko pracuje w 120Hz, skaluję do 4K i nakłada filtr wyostrzający (także dla rozdzielczości innych niż 4K nakłdany jest sharpening przez co pojawiają się artefakty). Dodajmy do tego problemy z earc, brak obsługi gier w dolby vision (tryb gry przełącza się automatycznia na dolby vision przez co opóźnienia uniemożliwiają wygodne granie) i wychodzi na to, że żadna z obiecywanych funkcjonalności standardu HDMI 2.1 nie działa poprawnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mitek w sumie ciekawe jest to o czym piszesz. Ja swojego tv używam głównie do grania na PS5 i nie zauważyłem pod tym względem żadnych problemów. Gram głównie w call of duty które chodzi w 120fps i nie zauważyłem problemów z rozdzielczością, artefaktami czy dużym imput lagiem. Jaką masz wersje oprogramowania?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Problemów z rozdzielczością nie zauważyłeś zapewne, bo Call of Duty nie renderuje grafiki w natywnym 4K, a laga nie zauważyłeś, bo PS5 nie obsługuje Dolby Vision, więc nie miałeś jak go zauważyć.
Co do tematu wątka - od premiery telewizora minął już ponad rok. VRR jak nie było, tak nie ma. 4K120Hz to nadal techniczna kupa. Mamy nauczkę, żeby unikać produktów tej firmy.