Podziel się wrażeniami!
a co usprawnia?
Ogólnie to prędkość w działaniu.
Dokładnie cały system działa lepiej , o wielu poprawkach się nigdy nie pisze ale fajnie działa wszystko puki co , w grach do tego jest znacznie lepsza poprawa.
Witam, również pobrałem aktualizacje z tym że on line
Używam z dekoderem 4k UPC i telewizor zwariował brak obrazu z dekodera restartowalem dekoder i tv nic nie pomogło,przełączyłem gniazda , kable ogólnie lekka panika .Otóż okazuje się że w wejściach zewnętrznych port hdmi1 zawsze miałem załączony format ulepszony i do tej pory było ok .Po aktualizacji ustaliłem że pomaga zmiana na format standardowy i wtedy wszystko póki co chodzi ok .Dekoder załącza się i wskakuje obraz .Zniknął rownez komunikat o oszczędności prądu i wydaje się że całe menu chodzi szybciej ale to być może to,że jest świeżo zaktualizowane ....
Nie wiem gdzie widzicie te zmiany (nadal przy przełączaniu na mux TVP pojawia się kółko na ok.0,5-1 sek). Jedyne co zauważyłem to środkowy klawisz + nie włącza play przy przewijaniu, ale pasek stanu, dopiero drugi raz play. Więc teraz trzeba korzystać z tych małych klawiszy nisko.
Komunikat a prądzie jest, czasem znika, ale nadal trzeba się użerać. Być może naprawili powroty z opcji, że potem wchodząc do innej wchodziło się do poprzedniej.
Ogólnie robiłem to dlatego, że TV miał problemy z pendrive 256 GB, a starszego 64 GB nawet nie wykrywał do nagrywania. Ustawienia fabryczne i nowe oprogramowanie nie pomogły, niektóre opcje zostają stare, fabryczne nie przywracają fabrycznych. Trzeba było zarejestrować pamięć jako wewnętrzną TV i potem wyrejestrować, zapomnieć i wtedy jako urządzenie do nagrywania. Dzięki temu wszystko wróciło do normy i działa bez zarzutu.
Widzę w tym że korzystam i nie mam problemów, mam jeden problem przy odłączeniu sprzętu z prądu a tego nigdy nie było jak by BRAVIA SYNC nie wykrywała w HDMI 3 eARC mojego soundbara też od sony ZF9 , z resztą urządzeń działa poprawnie też od sony i Apple tv 4k tez wykrywa poprawnie, musze się na przełączać po HDMI po włączać soundbar i łapie w tedy działa z TV, on działa ale nie wykrywany jest. Resetowałem TV i soundbara SONY proszę o jakieś porady jak coś wiecie hm