- Als neu kennzeichnen
- Lesezeichen
- Abonnieren
- Stummschalten
- RSS-Feed abonnieren
- Kennzeichnen
- Anstößigen Inhalt melden
Kupiłem tv XR-55X94J tydzień temu i wszystko byłoby OK ale minusem jest pikselizacja na kanałach kablowych UPC przy korzystaniu z karty CI+. Pojawia się niespodziewanie w różnych sytuacjach. Nawet na kanałach niekodowanych np. TVP1 też jest. Czasami po porannym uruchomieniu (cała noc standby) nic nie można oglądać. Trzeba wyłączyć tv z zasilania. Mam trzy karty w domu, na różnych tv (Samsung full HD, Panasonic 4k) ale w nich pracują OK. Nie pomaga zmiana kart, reset tv do ustawień początkowych, zmiany ustawień.
Spotkał się ktoś z taką sytuacją w tym tv i czy jest na to jakaś recepta?
Gelöst! Gehe zu Lösung.
- Als neu kennzeichnen
- Lesezeichen
- Abonnieren
- Stummschalten
- RSS-Feed abonnieren
- Kennzeichnen
- Als neu kennzeichnen
- Lesezeichen
- Abonnieren
- Stummschalten
- RSS-Feed abonnieren
- Kennzeichnen
Ja jeszcze raz zadzwoniłem dzisiaj do sony i teraz uwaga nie uwierzycie a mianowicie dowiedziałem się że sony zna problem i wypuściło poprawkę do ostatniego oprogramowania która powinna wyeliminować te błędy.Jest to to samo oprogramowanie z naniesionymi poprawkami z 19.11 a żeby było ciekawiej pani powiedziała że poprawione oprogramowanie posiada identyczny numer jak poprzednie i dlatego jak ktoś aktualizował przed 19.11 ma pobrać ze strony to z 19.11 i zainstalować przez usb. Ponieważ są to te same numery aktualizacji to ci co mają już najnowsze wgrane z przed 19.11 nie dostaną żadnego info na tv i dlatego trzeba to zrobić przez pendriva i jeśli to nie pomoże to serwis i wymiana płyty głównej. Jak dla mnie naciągane bardzo ale faktycznie jest oprogramowanie na stronie sony z 19.11,ja na razie przebywam za granicą więc tego nie zrobię ale na pewno ktoś się skusi.
- Als neu kennzeichnen
- Lesezeichen
- Abonnieren
- Stummschalten
- RSS-Feed abonnieren
- Kennzeichnen
Tak się niestety nie da. Jeżeli numer oprogramowania na USB jest identyczny z tym w telewizorze to aktualizacja w ogóle nie wystartuje.
- Als neu kennzeichnen
- Lesezeichen
- Abonnieren
- Stummschalten
- RSS-Feed abonnieren
- Kennzeichnen
Ja te aktualizację instalowałem 17/11 z tv, a tu faktycznie data jest z 19/11 na stronie. Problem niestety w tym, jak już przedmówca wspomniał, że tv nie pozwala instalować softu o tym samym nr, po podłączeniu USB pojawia się komunikat, że mam aktualne oprogramowanie 😞 czyli dalej pod górkę...
- Als neu kennzeichnen
- Lesezeichen
- Abonnieren
- Stummschalten
- RSS-Feed abonnieren
- Kennzeichnen
Ja nie mogę teraz tego spróbować ale może nr.się różni jedną cyferką i pójdzie a jak nie to dzwonić do sony i pytać jak to zrobić skoro według nich są dwie aktualizacje z tym samym numerem.Ja spróbuje zadzwonić po południu tylko fajnie by było wiedzieć czy ktoś próbował zainstalować ta aktualizację z 19.11 na tą niby najnowszą.
- Als neu kennzeichnen
- Lesezeichen
- Abonnieren
- Stummschalten
- RSS-Feed abonnieren
- Kennzeichnen
Ja próbowałem i się nie da, bo mam już oprogramowanie o tym numerze j tv informuje mnie, że mam aktualne oprogramowanie, nie mogę wówczas nic innego zrobić jak zamknąć komunikat. Dzwoniłem dziś do Sony w tej sprawie, pani konsultantka powiedziała, że soft z 19/11 nie rozwiązuje jeszcze tego problemu z modułem cam, miała u siebie oficjalny komunikat w Sony z 18/11 o zidentyfikowanym błędzie z modułami i informowała,że opracowanie aktualizacji może potrwać kilka tygodni, jednak to z 19/11 nie rozwiązuje tego problemu. Dodała też, że to ze strony jak i to z tv jest tym samym softem, nie różnią się ponoć niczym
- Als neu kennzeichnen
- Lesezeichen
- Abonnieren
- Stummschalten
- RSS-Feed abonnieren
- Kennzeichnen
No to *****, ja się chyba wstrzymam z wymianą płyty bo z tego co widzę nic to nie da, normalnie dramat w tv za 5 tys
- Als neu kennzeichnen
- Lesezeichen
- Abonnieren
- Stummschalten
- RSS-Feed abonnieren
- Kennzeichnen
Dzień dobry,
mam dokładnie taki sam problem.
Pikseloza, aż strach na xr65x94j przy UPC modem CI+ smartCam-3.
Pytałem o możliwość wymiany ci+ na dekoder 4K, ale jest to dodatkowo płatne. Wtedy nie byłoby problemu z obrazem. Szkoda, bo przecież nie jest to wina Klienta.
Tymczasowo wyciągnąłem kartę CI+ TV. Znika pikseloza, ale nie ma się kodowanych kanałów.
SONY dużo traci, bo obraz na TV jest doskonały przy oglądaniu chociażby YouTube, Netflixa.
Mam nadzieję, że szybko rozwiążą ten problem.
- Als neu kennzeichnen
- Lesezeichen
- Abonnieren
- Stummschalten
- RSS-Feed abonnieren
- Kennzeichnen
Dzwoń na infolinię sony +48223060694 czym więcej nas będzie dzwonić tym szybciej mam nadzieję to naprawią, na tą chwilę nic nie zrobisz tylko dekoder lub wymiana płyty głownej która jak piszą przedmówcy w tym modelu nic nie daje bo pikseloza po tygodniu wraca. Daj znać co ci powiedzieli na infolini sony.
- Als neu kennzeichnen
- Lesezeichen
- Abonnieren
- Stummschalten
- RSS-Feed abonnieren
- Kennzeichnen