Podziel się wrażeniami!
Kupiłem tv XR-55X94J tydzień temu i wszystko byłoby OK ale minusem jest pikselizacja na kanałach kablowych UPC przy korzystaniu z karty CI+. Pojawia się niespodziewanie w różnych sytuacjach. Nawet na kanałach niekodowanych np. TVP1 też jest. Czasami po porannym uruchomieniu (cała noc standby) nic nie można oglądać. Trzeba wyłączyć tv z zasilania. Mam trzy karty w domu, na różnych tv (Samsung full HD, Panasonic 4k) ale w nich pracują OK. Nie pomaga zmiana kart, reset tv do ustawień początkowych, zmiany ustawień.
Spotkał się ktoś z taką sytuacją w tym tv i czy jest na to jakaś recepta?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Tak czułem ze polecą w chu… kolejny raz i nie m będzie aktualizacji ja chwilowo mam spokój z pikselami po wymianie płyty choć pare razy mikro jak by sie pokazały na sekundę ale przy tym co bylo to jest nic ale są i efekty uboczne tv wolniej chodzi wolniej kanały się przełączają zamulony jest strasznie mimo włączenia opcji programisty wyłączenia animacji, aplikacji w tle,robione resety do fabryki itd nic nie dało także przepraszanie Sony to niech sobie wsadza w buty tylko naprawia to co jest nie tak
No właśnie wygląda na to że to właśnie wina sprzętu, ja od zakupu nie aktualizowałem TV a teraz po 2 miesiącach zaczyna być widoczna pixeloza więc to nie wina oprogramowania !!!
Mam podobne odczucie.(wina sprzętu)
94J kupiłem we wrześniu ,pikseloza od początku.Aktualizował się w momencie pierwszego uruchomienia.Wymieniona płyta główna i tylko tydzień spokoju.
Aby coś oglądać w święta,kupiłem 85j i od połowy stycznia zaczyna mieć podobną przypadłość.Oprogramowanie fabryczne ( nie aktualizowany do wersji .PKG6.4284)
Jak na chwilę obecną pkseloza sporadycznie ale jest niewiele używany. Mam jednak wrażenie że pojawia się coraz częściej.
Ten sam problem z 43x85j, kolejny telefon do serwisu, informacja, że aktualizacja będzie 22 lutego, oby tak było, bo inaczej niezgodność towaru z umową i zwrot.
Witam
Czy pojawiła się oczekiwana aktualizacja?
Co 2 godz.sprawdzam ręcznie i TV nie znajduje nowej wersji.
Na stronie Sony nie ma nowego.
Dzisiaj na Facebooku ktoś pisał, że w USA coś się pojawiło: https://www.facebook.com/groups/769301263827199/permalink/1117937695630219/
Telewizor zaktualizowany dzięki uprzejmości Pani z supportu Sony która podlinkowała na meila Soft.
Niebawem ma pojawić się na stronie.
20 minut pracy bez PIKSELOZY oby tak zostało.
Czy możesz podesłać mi na maila tego linka? Mam taki sam tv. Na stronie jest już link z aktualizacją, ale czy to ta sama? Wolę zainstalować coś sprawdzonego. Będę wdzięczny. mój mail radar7@interia.pl
Tutaj jest link do pobrania aktualizacji dla Modeli XR-55X90J i podejrzewam innych modeli z tej serii.
https://tv.update.sony.net/OND/2021/eu/main/PS211722/sony_atvotafull_2020_1605660100_eua_auth.zip