- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
XR83A90J - zawieszanie się TV
Mam od początku czyli od około roku od zakupu problem z zawieszaniem się TV OLED A90J. W przypadkowych momentach co kilka dni zamraża się obraz najczęściej na materiale 4k - brak reakcji z pilota lub/i klawisza z tyłu TV. Telewizor sam się ponownie nie uruchomi do momentu gdy nie odłączy się zasilania 230V i ponownie nie podłączy. Czy ktoś ma podobny problem w serii OLED A90J lub innym telewizorze z roku modelowego 2021.
Serwis MIK RADOM wymienił płytę główną na nową, były robione ustawienia fabryczne i póki co brak pomysłu na rozwiązanie tego problemu. Zawieszenia następują na aplikacjach Bravia Core, You Tube, Netflix, Canal+ zdarza się też w samym menu GoogleTV. Zdarza się, że TV zawiesi się po kilku godzinach a czasami po kilku minutach od włączenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Darcus11 o czym ty *****, aby rozpędź się i pierdalni w w ścianę.Ty jesteś jakiś odklejony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
3 razy serwis był na miejscu i zdejmował telewizor, sprawdzał tryb serwisowy czy są jakieś zapisane błędy w trybie serwisowym np. przegrzewanie się i nic o tym nie wspomniał. Na pewno gdyby się przegrzewał oni pierwsi z satysfakcją by o tym mówili i zapewne nie dokonywaliby dwukrotnej wymiany płyty głównej, zasilaczy, modułu wifi itp. Na tym samym uchwycie wisiało kilka telewizorów: wcześniej SONY AG9, jeszcze wcześniej LG i nie dochodziło do zatrzymania systemu gdzie jedyną opcją jest odłączenie zasilania.
Gdzieś wyczytałem, że rozszerzenie pamięci TV o zewnętrzną pamięć pendrive lub dysk SSD spowoduje większą stabilność działania płyty głównej i systemu AndroidTV. Pomyślałem czemu tego nie sprawdzić i póki co nie dochodzi do zawieszenia się TV. Jest jeszcze za wcześnie na ostateczne stwierdzenie czy to pomogło, ale póki co jest OK.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mój też się zawieszał może nie często ale tak raz w miesiącu . Jak masz dobrego pendrive to zrób go w tv jako pamięć telewizora u mnie pomogło . Też z 2021 tylko nie oled a xr led
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Chwilę było lepiej, ale u mnie to nie pomogło zewnętrzny nośnik nie przyniósł rozwiązania. System potrafi się zawiesić w randomowych momentach. Co ciekawe w ustawienia i informacje możemy sprawdzić jak długo system jest uruchomiony, nigdy się nie zawiesza gdy system jest uruchomiony 2 - 4 godzin, ale jeśli czas uruchomienia jest 12 - 30h to przy intensywnym użytkowaniu, klikaniu szukaniu jakiegoś ciekawego filmu w aplikacji potrafi system się zatrzymać.
Udało mi się znaleźć rozwiązanie gdy zatrzyma się system jak nie odłączać wtyczki zasilania, a ponownie uruchomić TV.
Trzeba przytrzymać wciśnięty przycisk za telewizorem przez 25-30 sekund i TV ponownie się uruchamia.
Jest to lepsze niż odłączania kabla gdy TV wisi na ścianie.
Pojawił się za to kolejny problem obudowa TV puściła na kilku zatrzaskach z lewej i z prawej strony, wcześniej było słychać kilka trzasków i zaczepy puściły, bardzo dziwne w tej klasie TV, czekam na serwis.
- « Poprzedni
- Następny »