Podziel się wrażeniami!
Witam.
Jak to jest z tym akumulatorem , wiem ze musze go kupic , ale dodatkowo tez trzeba ladowarke , nie ma takiej opcji jak np: w mojej kamerze , akumulator kupic musialem , ale ladowarki nie , podlaczam pod kabel do kontaktu i jest dobrze.
Przy okazji , przymierzam sie od kupna a300 , razem maxymalnie na aparat mam do dyspozycji 3000 zł , wydaje mi sie ze lepiej kupic a300 + jakies duperele jak obiektyw , niz a700 z kitem ?
Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tą ładowarką? Jak kupowałem aparat to ładowarka i akumulator były w zestawie, dokupiłem tylko dodatkowy akumulator. Niestety ładowarka nie ma opcji zasilacza (nie można podłączyć do aparatu, trzeba wyjąć akumulator i ładować). Jest możliwość kupienia Zasilacza sieciowego z funkcją ładowarki AC-VQ900AM. Chyba o to chodzi.
Co do wyboru sprzętu. Ja mam Alfę 300 i Sigmę 18-200 mm. Jestem zadowolony, ale to przecież odczucie subiektywne. Powiem tak - zanim się zdecydowałem spędziłem w sklepie blisko godzinę na przebieraniu i wybieraniu. Polecam Fotojokera. Z 3 tys. możesz przy promocji (ja tak trafiłem) dobry zestaw złożyć. Ja za tę kwotę kupiłem aparat i obiektyw j/w, filtry (5 szt), dodatkowy akumulator, dwie karty pamięci, torbę, statyw i wężyk spustowy (niestety zamiennik), i starczyło na dwie książki.
Pozdrawiam
Creatoor napisał(a):
Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tą ładowarką? Jak kupowałem aparat to ładowarka i akumulator były w zestawie, dokupiłem tylko dodatkowy akumulator. Niestety ładowarka nie ma opcji zasilacza (nie można podłączyć do aparatu, trzeba wyjąć akumulator i ładować). Jest możliwość kupienia Zasilacza sieciowego z funkcją ładowarki AC-VQ900AM. Chyba o to chodzi.
Taki zasilacz sieciowy srednio na allegro jakies 50 zł.
Co do tematu , to ja myslalem ze w zestawie nie ma tego akumulatora , bylem w sklepie "macalem" , sprzedawca o gwarancji mowil wszystkie pierdoly , ale o tym nic nie wspomnial. Po przyjsciu do chaty odpalilem kompa i patrze w internecie ze on na akumulator , w tym momencie nie bylem pewien czy on w zestawie. xD
Slyszalem tez ze po miedzy a300-a350 jest spora roznica szumow przez wieksza matryce (350).
Co myslicie o obiektywie dozucanym do zestawu 55-200mm ? Moze ktos go akurat wzial , to niech napisze swoje odczucia bo nie jestem do konca pewien czy brac dwa , czy tylko kit.
Ladowarka i akumulator sa w zestawie ... ten obiektyw tez jest obiektywem kitowym:-) oprucz ogniskowej zabardzo niczym sie nie rozni od 18-70:-) a co do szumow "straszne"??? wieksza matryca daje Ci mozliwosc wywolania wiekszego zdiecia na ktorym nie bedzie widac szumow ale jakosc zdiec dzialanie itd sa te same:-)
Nie mowie na podstawie swoich doswiadczen , tylko przeczytanych opini.
Ale dobra dzieki
norbertus20 napisał(a):
Taki zasilacz sieciowy srednio na allegro jakies 50 zł.