anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Folie i szkła ochronne LCD a3oo

King69-----
Początkujący

Folie i szkła ochronne LCD a3oo

Hi!
Jaką folię ochronną, jakie szkło polecacie na ekran LCD a3oo, czy takie zabezpieczenie jest potrzebne?
Z mojego aparatu korzysta cała rodzinka, czyli jest on często w ruchu, teren i pomieszczenia zamknięte.
Bardzo proszę o rzeczową opinię osób, które korzystają z w/w zabezpieczeń.

Pozdrawiam

30 ODPOW. 30
asiek120
Początkujący

kup w sklepie z komórkami najzwyklejszą folie ochronną za 5 zł albo na allegro kup za 2 zł. Naklej i po krzyku.

RobakG
Początkujący

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=485343747

polecam szkło hartowane ,sam używam na swoim canonie.
cena do przyjęcia a przy okazji szkło to szkło -nie rysuje się!
foli używam na telefonie ,szybko się rysuje a potem problem z usunięciem!!!
pozdrawiam

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Generalnie ekranik A300 dość trudno zarysować w codziennym użytkowaniu.
O zabezpieczeniu warto pomysleć jeśli np. chodzisz z aparatem na szyi i on sobie dynda gdzie popadnie, obija się o pasek czy jakieś zamki czy guziki w kurtce. Ale wtedy powstają ryski widoczne tylko pod światło. Ja po ponad 2 latach użytkowania A100 bez żadnych folii i wynalazków mam raptem chyba 3 ryski, które są zupełnie niewidoczne przy włączonym LCD.

Jeśli bardzo chcesz chronić ekranik, kup sobie tą osłonkę z "hartowanego szkła" ;)

RobakG
Początkujący

czasami lepiej dmuchać na zimne.....kiedy indziej chwila nieuwagi i rysa gotowa...a wtedy :smileyredface:

Znajomy-----
Początkujący

RobakG napisał(a):

czasami lepiej dmuchać na zimne.....kiedy indziej chwila nieuwagi i rysa gotowa...a wtedy :smileyredface:

Zgadzam się. Ale sam nie korzystam z tego rodzaju osłon, a rys póki co nie mam. Tylko dbam o swój aparat jak o oko w głowie! Nie ma takiej możliwości, żeby coś się zarysowało, nie doprowadzam do takich sytuacji. Za drogo mnie kosztował ten sprzęt i za bardzo go szanuje ( w końcu przynosi tyle radości :D )

gonzo-----
Początkujący

Hmm ja jednak też się zastanawiam nad dodatkową ochroną na wyświetlacz w mojej alfie, nie mam jej od dawna, a niestety trochę rysek się już zebrało ;/ :smileyredface: a najgorsze, że tak o nią dbałem... Także jak ktoś wspomniał lepiej dmuchać na zimne niż potem żałować 😕

King69-----
Początkujący

Hi!
Z mojej alfy korzysta cała rodzinka więc wybiorę osłonkę z "hartowanego szkła".
Dzięki za wszystkie posty.

PiterSam-----
Początkujący

Polecam orginalne zabezpieczenie SONY jest to masowa nakladka przezroczysta latwa w montazu i chroni wyswietlacz koszt okolo 50zl orginal zawsze dobrzxe pasuje i dolega:-)))

gonzo-----
Początkujący

Mógłbyś podać jakiś link o czym dokładnie mówisz (nie mogę znaleźć na alledrogo) ewentualnie podaj pełną nazwę :) Bo cena wydaje się być dość atrakcyjna. Z góry dziękuje za odpowiedź.