anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Folie i szkła ochronne LCD a3oo

King69-----
Początkujący

Folie i szkła ochronne LCD a3oo

Hi!
Jaką folię ochronną, jakie szkło polecacie na ekran LCD a3oo, czy takie zabezpieczenie jest potrzebne?
Z mojego aparatu korzysta cała rodzinka, czyli jest on często w ruchu, teren i pomieszczenia zamknięte.
Bardzo proszę o rzeczową opinię osób, które korzystają z w/w zabezpieczeń.

Pozdrawiam

30 ODPOW. 30
profile.country.GB.title
redjacek
Nowicjusz

Ja mam a100 od poltora roku i nabawilem sie jednej ryski gdy wrzucilem ja do plecaka w ktorym byly klucze. Od tamtego czasu moim jedynym zabezpieczeniem jest odpowiednia torba/plecak przeznaczona od aparatu.

drago747
Początkujący

A mnie właściwie zastanawia ta legenda o urywających się LCD w A300... Trafiło się komuś coś takiego? Wogóle to możliwe? :?

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

drago747 napisał(a):

A mnie właściwie zastanawia ta legenda o urywających się LCD w A300... Trafiło się komuś coś takiego? Wogóle to możliwe? :?

Możesz opowiedzieć nam tą legendę? :shock:

drago747
Początkujący

Dawno, dawno temu, pewni fanatyczni użytkownicy innej marki aparatów (bardzo posępni ludzie) stwierdzili, że trzeba podważyć godność SONY i jej świetnych lustrzanek. Więc zaczęli oni wypowiadać się niecnie na pewnych forach internetowych o rzekomym badziewnym wykonaniu. Ich plotki na temat urywających się ekranów przy choćby delikatnym odgięciu były zapewne mocno przesadne. Wielu ich poparło, choć nigdy nie widzieli na własne oczy żadnej Alfy. Ale znalazło się kilku takowych, mężnych ludzi, którzy byli gotowi bronić honoru swego lustra...

----------------------

Da się lepiej? :D

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

ja bym bardzo chętnie w naszym laboratorium sprawdził ile jest w stanie wytrzymać LCD w A300 :nauseated_face:

obawiam się, że dużo :D

Początkujący

Szkoda sprzętu. ;) A tak na poważnie to czytałem różne rzeczy na forach i ludzie którzy się decydują na lustrzankę, zwracają też uwagę na wytrzymałość LCD (też o to pytali). Przynajmniej jest jakaś jasność...

BTW. Może napisać jakąś bajkę o Alfie? :D

profile.country.en_GB.title
gnembon
Początkujący

akurat ekranik jest w alfetkach zrobiony najlepiej z całego body - jest solidny i metalowy, a body jest plastic. Co do ekraniku - mam aparat rok i jeszcze nie zauważyłem żadnej ryski na ekranie - trzeba tylko uważać i nic sie nie powinno stać.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

gnembon napisał(a):

akurat ekranik jest w alfetkach zrobiony najlepiej z całego body - jest solidny i metalowy

Metalowy :smileyquestion:

Jesteś pewien? :smileyrolleyes:

profile.country.en_GB.title
gnembon
Początkujący

uchwyt ekranika, z holderem, czy jak go tam nazwać - metalowy
Sama bravia jest taka jak we wszystkich innych modelach, ale tak - osadzona jest w metalowym czymś. Piszesz że masz A3oo - jak jest u Ciebie?

profile.country.pl_PL.title
wasil110
Poszukiwacz

polecam szkiełko sam takowe posiadam