Podziel się wrażeniami!
Witam. Moje pytanie to takie jak w temacie. Bardzo proszę o porównanie, różnicę ponieważ chcę przeznaczyć od 2500 - 3000 zł za aparat i nie wiem jaki. Wiem tyle że mpix się różnią a czym jeszcze?. Interesują mnie najmniejsze szczegóły. Proszę również waszą opinię na temat tych aparatów oraz kto jaki ma.
Też mam taki dylemat.
Ale chyba wezme LSC-SC5.
Tu możesz pocztyać:
http://www.mojecyfrowe.pl/aparaty/sony- ... ,8091.html
A tu kupić:
https://www.zadowolenie.pl/zobacz,20555 ... -lcs-sc5--
Sony LCS-SC5 to znakomita, niewielka torba z wygodnym paskiem na ramię wykonana z wysokogatunkowego polipropylenu. Została zaprojektowana specjalnie z myślą o użytkownikach lustrzanek systemu Sony Alpha. Może zmieścić lustrzankę z dołączonym standardowym zoomem (A100, A700, A300, A350, A200), dodatkowy obiektyw, lampę błyskową i akcesoria.
Torba posiada miękkie wewnętrzne przegródki. Zapewnia doskonałą ochronę sprzętu w każdych warunkach. Funkcjonalność LCS-SC5 podnoszą trzy zapinane na suwaki kieszenie na akcesoria. Dodatkowo w najbardziej ekstremalnych warunkach atmosferycznych na torbę możemy założyć specjalną osłonę przeciwdeszczową. Miękki pas na ramię zapewnia komfortowe noszenie nawet ciężkiego i rozbudowanego systemu fotograficznego. Torba może służyć także do przenoszenia większości kamer cyfrowych Sony.
Już mam aparat do piątku! Poprostu cudo!
Nie żałuje
Ale mam jeden problem.
Nie mam ładowarki sieciowej.
Dostałem taką tylko na akumulator - musze go wyjąć z aparatu i włożyć do niej.
Nie da sie gdzieś dokupić taką bezpośrednio do aparatu.
Widziałem gdzieś w internecie, ale za ponad 500zł!!!
Nie da się taniej?
...boken...kup plecak, jest wygodniejszy w użyciu...masz wolne ręce, a to b. dużo...
Nad tym sie jeszcze zastanawiam, w sumie torba jest mała wtgodna.
A plecak dość spory.
Ale bardziej interesuje mnie te ładowarka...
Proponuje sredniej wielkosci torbe mozna zalozyc przez ramie i miec obie rece wolne a dodatkowo jest latwiejszy dostep niz do plecaka i tak przynajmniej mi sie wydaje ze torby sa sztywniejsze i lepiej chronia aparat:-)
PiterSam tak samo mysle.
Dla tego chyba kupie tą torbe co wyżej podałem:
TORBA SONY LCS-SC5
http://img56.imageshack.us/my.php?image=lcssc5jetd3.jpg
Ale co z tą ładowarką?!?!?
Jesli chodzi o ladowarke sieciowa to sie z zamiennikiem nie spodkalem wiec powstrzymam sie od pisaniny:-) jesli chodzi o torbe powiem tak kupujac sony placisz predewszystkim za marke wiec moze warto poszukac torby trochetanszej a moze wiekszej z wieksza iloscia kieszeni???
...ja stosuję regułę, że ładowanie elementów zasilających w urządzeniach takich jak aparat cyfrowy robię poza nim...skok napięcia w sieci, ewentualne przegrzanie się ładowanego aku w body lub niech ktoś przez przypadek zaplącze się w zasilający ładowarkę kabel...dalej niech zadziała Twoja wyobrażnia...kasę rzędu 500zeta przeznaczyłbym na zakup obiektywu...to tyle co mogę doradzić...ale sam przecież wybierzesz...
Dynaxx7 ma racjie bez watpienia ta ladowarka to przerost formy nad trescia a i tak zadaleko na kablu nie pojdziesz hehe
Wiem, wiem.
Za 500zł w nigdy bym ładowarki nie kupił...
Czyli wyjmowanie baterii zostaje
Ale nie jest to wygodne...
A jakie torby polecacie.
Kupując SONY płace troche za firme ale też za jakość...