Podziel się wrażeniami!
Witam!
Chciałbym zakupić szybką kartę pamięci o pojemności ok 4-8Gb i ta się zastanawiam, ktorą wybrać.
W instrukcji jest napisane że aparat obsługuję Compact Flash I i II ale czy poradzi sobie z III i IV ?
Np z taką : http://allegro.pl/item476598717_extreme ... 5_5zl.html
Nie chciał bym kupować w ciemno.
Pozdrawiam!
Możesz podać link z tymi kartami?
Może i Kingston robi dobrą pamięć do komputerów, ale karty bywają zawodne. Naprawde lepiej kupić Sandiska Ultra II albo Lexara x133, albo Sony x133. Ewentualnie pqi, Transcend, Pretec, dopiero potem Kingston. Oczywiście reguły nie ma, ale zdarzały się przypadki że karta zaliczyła padnięcie.
A orientujecie się czy Alpha 300 ma złącze kart Memory Stick Pro Duo? Pytam bo mam taką w Cyber-Shot'cie i chciałbym wiedzieć czy mogę ją zachować do Alphy 300 czy nie.
Lajam napisał(a):
Może i Kingston robi dobrą pamięć do komputerów, ale karty bywają zawodne. Naprawde lepiej kupić Sandiska Ultra II albo Lexara x133, albo Sony x133. Ewentualnie pqi, Transcend, Pretec, dopiero potem Kingston. Oczywiście reguły nie ma, ale zdarzały się przypadki że karta zaliczyła padnięcie.
ja kupiłem teraz Kingstona ale za jakiś czas planuję zakup Sandisca. Co do niezawodności Kingostonów - w sumie nigdy nie zdażyła mi się awaria tych kart.
W telefonie komórkowym mam ich kartę mmc od 3 lat i daje radę, ale wiadomo inny typ karty i inna jakość...
według testów gazety FOTO VIDEO najszybciej w tym modelu aparatu chodzą karty:
SanDisk Extreme iV 4GB-12,00MB/s
SanDisk Extreme Ducati Edition 8GB-12,35MB/s
SanDisk Extreme III 200X 4 GB-11,18MB/s
SanDisk Extreme III 16 GB-10,16MB/s
Lexar Proffesional UDMA 300X 8GB-11,87MB/s
a te wolniejsze np:
Kingston 266X Ultimate 8GB-5,57 MB/s
Pretec 233X 8GB-4,03MB/s-o dziwo najszybsza karta dla Canona EOS 40 D zapis 14,21 MB/s
Sony 133X 20 MB/s 4GB-6,91MB/s